İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için bin 28 araç ve 4 bin 815 personelle karla mücadele edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışı ve fırtına uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarma geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada kar yağışıyla ilgili şu ifadelere yer verildi;
“Gece yarısından itibaren İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve karla karışık yağmur, herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık yönetim müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında 4 bin 815 personel bin 28 araç ile karla mücadele ve yolların açık tutulması için hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışmaları muhtarların kontrolüne yapılıyor. Kar yağışı İstanbul’da bölgesel olarak zaman zaman tipi şeklinde devam ediyor.