Üniversiteliler; ev bulma, arkadaş edinme, ders notlarına ulaşma sorunlarına İzmir Ekonomili girişimci öğrencilerin “geyiklife” adlı sosyal paylaşım sitesiyle yanıt buluyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencisi Aydan Gül ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencisi Burcu Durmaz, öğrencilerin sosyal hayatlarını yansıtıp birbiriyle etkileşim halinde olabildikleri “geyiklife” adlı sitede, kendi üniversitelerinin yanı sıra farklı eğitim kurumlarında da arkadaş edinebiliyor.

Öğrencilerin sosyal bir ağda bir araya gelmesini hedeflediklerini belirten Gül, “Öğrenci hayatını baz alarak projemizi hayata geçirdik. Öğrenciyiz ve gereksinimlerimizi kolaylıkla belirleyebiliyoruz. İlk başta ev bulma sorunu, ev arkadaşı sorunu, eşya almak isteyen, arkadaş edinmek, aktivitelere katılmak, ders notlarına ulaşılması amacıyla geyiklife projesini oluşturduk. Öğrenci sosyal hayatlarını yansıtmak, birbirleriyle etkileşim halinde olmalarını sağlamak istedik. Erasmus öğrencileri de opsiyon seçeneğiyle ağa dahil olabiliyor. Kısa sürede 12 bini aşan takipçiye ulaştık” dedi.

“Geyik parasıyla indirim”

Sisteme kayıt olurken katılımcıların üniversitelerini belirlemelerini istediklerini, seçtikleri üniversitenin arkadaş duvarında o eğitim kurumunu seçen üyelerin paylaşımlarını gördüklerini anlatan Gül, “Seçenekler aracılığıyla başka üniversiteden arkadaşlar da edinebiliyorlar. Kendi üniversite alanında not paylaşımı da yapabiliyorlar. Ayrıca geyik parası diye bir oluşumumuz da var. Öğrencinin bu ağ içinde yaptığı her hareketin bir değeri bulunuyor. Arkadaş edinme, yorum yapma, alma, gönderi yapma gibi bunların her biri geyik parasına eş değerdir. Kullanıcı, bu geyik parasıyla anlaşma yaptığımız mekanlarda indirim kazanıyor. Karekod uygulamamızla anlaşmalı mekanlarda indirimi kullanabiliyorlar” diye konuştu.