İBRAHİM YILDIZ - İSTANBUL /

Hyeres'te yapılan 22. Avrupa Kros Şampiyonası 10 kilometrelik elit erkekler yarışında Avrupa Şampiyonu olan Ali Kaya ve atletizm kafilesi yurda döndü.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 18.50'de Fransa'nın Nice kentinden İstanbul'a gelen Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Avrupa Şampiyonu Ali Kaya, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşıladı.

Havalimanında muhabirini sorularını yanıtlayan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Ali Kaya ile Avrupa Kros şampiyonasında büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonu olduk. Bu şampiyonluk ülkemizin bugüne kadar almış olduğu Avrupa Kros'ta ikinci şampiyonluk. Kendisini kutluyoruz, hocamızı kutluyoruz. Çok büyük bir başarı. Bizim için Ali'nin bu başarısı olimpiyatlarda alacağımız başarının bir habercisidir. Ali yarın Kenya'ya geçecek ve çalışmalarına devam edecek" dedi.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Türkiye'ye bir Avrupa Şampiyonluğu kazandıran Ali Kaya ise şunları söyledi:

"Ülkem adına böyle bir başarı kazandırdığım için çok mutluyum. Katılan çoğu ülke madalya alamadan döndü. Şu an en büyük hedefim olimpiyatlarda madalyaya odaklandım ve madalya kazanmak istiyorum."