TRABZON (AA) - Trabzonspor'un Bosna Hersek asıllı Alman futbolcusu Marko Marin, bordo-mavili kulübün tekrar kendi kimliğine kavuşması ve formuna ulaşması konusunda çok büyük desteği olacağına inandığını söyledi.

Bordo-mavililerin İngiltere'nin Chealse Kulübü'nden 4 milyon avro satın alma opsiyonuyla sezon başında kiraladığı Marin, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, daha önce İngiltere, İspanya, İtalya ve Alman liglerinde forma giymesinin kendisine önemli tecrübe sağladığını belirtti.

Marin, takım arkadaşı Mbia ile daha önce Sevilla'da forma giydiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mbia çok iyi bir arkadaşım. Pozitif anlamda deli dolu birisi. Sevilla'da bir yıl birlikte oynadık. Şimdi burada buluştuk. Çok sevdiğim bir karakter. Onun burada olması benim için olumlu bir durum. Almanya'da Mehmet Ekici ile oynadım. Her ikisiyle de buraya gelmeden görüştüm ancak bu görüşme takım hakkında bilgi almak için değildi çünkü Chelsea Kulübü bir oyuncusunu başka bir takıma kiralayacağı zaman futbolcusuna her türlü bilgiyi eksiksiz olarak veriyor. Buraya gelmeden önce Trabzonspor'un nasıl bir takım olduğunu, neleri başardığını, kadro yapısını ve benim Trabzonspor'da kişisel kariyerimin nereye evrileceğini Chelsea Kulübü yetkileri bana anlatmıştı."

 

- "Kimliğime kavuşmak için destek olacak bir kulüp"

 

"Trabzonspor'un çok büyük bir kulüp olduğunu buraya gelmeden önce biliyordum" diyen Marin, şu ifadeleri kullandı:

"Buraya geldikten sonra beklediğimden daha büyük bir kulüp gördüm ve görmeye devam ediyorum. Ligin başında çok iyi bir atmosfer vardı. Lige iyi başlamıştık. Takımın kalibresi belli. Her zaman zirveyi hedefliyor. Kişisel kariyerim açısından da burada olmak önemli. Geçen sene düzenli oynama fırsatı bulamadım. Tekrar kendi kimliğime kavuşmam ve kendi formuma ulaşmam konusunda bana çok büyük desteği olacağına inandığım bir kulüp. Buraya gelmenin benim için çok önemli bir transfer hamlesi olduğuna inanıyorum." 

 

- "Bundan sonra hakem hatalarının yapılmamasını temenni ediyorum"

 

Marko Marin, hakem hatalarının her yerde olduğunu vurgulayarak, "Hakemlerin bu hataları art niyetli yaptığını düşünmüyorum ancak hatalar 3 kez, 4 kez ve sürekli bizim aleyhimize yapılınca o zaman insan güvenini kaybediyor, 'acaba mı?' diye düşünmeye başlıyor. Umut ediyorum ki o limitin sonuna kadar gelmişizdir. Bundan sonra aleyhimize hatalar yapılmamasını temenni ediyorum" şeklinde görüşlerini aktardı. 

Takımda kalıp kalmayacağı konusunun şu anda net olmadığını anlatan Marin, "Burada kalıp kalmayacağımla ilgili şu an net bir şey söyleyemem. Trabzonspor'un önünde bir opsiyon var. Sezon sonunda bu durum netleşecek" ifadelerini kullandı.

 

- Galatasaray maçı

 

Marin, "Trabzonspor'da seni en çok mutlu eden ve üzen maç hangisi oldu" sorusu üzerine, ligin 5. haftasında sahalarında 1-0 yenildikleri Galatasaray maçına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çünkü domine edici, rakibi kendi alanında hapsedici ve sayısız gol fırsatı bulduğumuz bir maçtı. Yeni oluşan bir kadro olmamıza rağmen ortaya koyduğumuz futbol mutluluk vericiydi. Maçı kazanabileceğimizi onlara hissettirdik. Maalesef büyük şanssızlıklar ve değişik etkenlerden dolayı kaybetmemiz beni çok üzdü. Bu nedenle en çok üzüldüğüm maç için yine Galatasaray'ı söyleyebilirim. Oyunumuzun hakkını alamadık ne yazık ki."