Mustafa Ceceli, Ramazan'ın son gününde sosyal medya hesabından bir itirafta bulunarak, kendisi hakkında oruç tutmuyor iddialarını ortaya atanlara sert bir üslüpla yanıt verdiği için orucunun bozulduğunu ve bu yüzden de 61 gün oruç tutacağını açıklamıştı.

Bu açıklama, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından kısa süre içerisinde en çok paylaşılan iletilerden biri oldu. Hemen herkes Mustafa Ceceli’nin bu açıklamasının biraz şov koktuğu yönünde birleşirken, Ceceli’nin bu paylaşımına belki de en sert çıkışlardan biri Atilla Taş’tan geldi. Ceceli’nin 61 gün oruç tutacağım açıklamasına hesabından atıfta bulunan Taş; “Ramazan’da kapak yaparak orucumu bozdum, hacca gidip geldikten sonra, 161 gün daha tutucam. En müslüman benim!” yazdı.



61 GÜNLÜK KEFARET ORUCU HAKKINDA
Müslüman, Ramazan ayının her gününde oruç tutarak nefsini sabrettirir. Bununla birlikte bir gün orucunu bozmakla bütün ayın orucunu bozmuş gibi olur. Zira oruç günleri ibadet sayılır. Onun için orucunu bozan kimseye bir yerine iki ay oruç yüklenmiştir. 61 gün kefaret orucunun 60 günü orucu bozmanın cezası olarak tutulur. 1 gün ise bozulan orucun kazasıdır.

Kaynak:sözcü