Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından motosikletli zabıta ekiplerine, “Motosiklet temel sürüş eğitimi ve ileri sürüş teknikleri” konusunda eğitim veriliyor.
Teorik ve pratik olarak bir hafta sürecek eğitimin başlangıcında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Motosikletli zabıta ekiplerini daha canlı daha aktif yapmayı planlıyoruz” dedi.
Kızılay’da bulunan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ek binasında gerçekleştirilen teorik eğitime, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile ilçelerden görev yapan toplam 56 zabıta memuru katılıyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda eğitim alan personele seslenen Karabudak, Ankara’da Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak 25 ilçe zabıta müdürlüğüyle koordineli çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karabudak, “Bizim başka projelerimiz de var. Motosikletli zabıta ekiplerini daha canlı daha aktif yapmayı planlıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri bir ve beraber çalışıyoruz. Amacımız Ankara’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir” diye konuştu.
TEORİK VE PRATİK EĞİTİM
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Ankara Sürüş Akademisi eğitmenleri Mehmet Güngör, Sinan Çetin tarafından verilen seminerler bir hafta süreyle teorik ve pratik olarak devam edecek.
Seminere, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan 15 motosikletli zabıta, 25 ilçe zabıta müdürlüklerinden de 41 motosikletli zabıta olmak üzere toplam 56 zabıta memuru katılıyor.