’Let’s Do It Akdeniz’ Çevre Temizliği Hareketi, yüzü aşkın gönüllünün katılımıyla 9 Mayıs Cumartesi günü Adana’nın Karataş ilçesindeki Harbiş Kumsalı’nda temizlik çalışması yapacak.
Akdeniz etrafında yaşayan 22 ülkede, Akdeniz’i 1 günde temizlemek için harekete geçmiş gönüllü bir hareket olan ‘Let’s Do It (Haydi yapalım), Akdeniz’ Çevre Temizliği Hareketi, 9 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00’da Edirne’den Hatay’a, Akdeniz’in sahil kıyılarını temizleyecek.
Let’s Do It Akdeniz Adana Temsilcisi Zübeyde Kılıç, hareketin 22 Akdeniz ülkesi ile beraber organize edildiğini ve Türkiye sınırları içerisinde Yunanistan Sınırı’ndan Suriye sınırına kadar süreceğini kaydetti.
2008 yılında Let’s Do It Akdeniz Çevre Temizliği Hareketi’nin küçük bir kuzey Avrupa ülkesi olan Estonya’da başladığını anlatan Kılıç, yol kenarlarında, doğada, şehirlerde bulunan 10 bin ton atığın, 50 bin gönüllünün bir araya gelmesiyle sadece 5 saatte temizlendiğini vurguladı. Kılıç, bu temizlik etkinliğinin normal şartlar altında devletin 3 yılını aldığına dikkat çekti.
“Akdeniz’in bize değil, bizim Akdeniz’e ihtiyacımız var. En temiz Akdeniz için haydi yapalım” diyen Zübeyde Kılıç, 9 Mayıs Cumartesi günü, Karataş ilçesinin Harbiş kumsalını 100’ü aşkın gönüllü ve TEMA üyeleriyle temizleyeceklerini duyurdu. Saat 11:00’de gerçekleşecek etkinlik için Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu önünden ücretsiz araç kaldırılacak.