Sincan Belediyesi’nin Belören Dağı eteklerinde Sincan’a kazandırdığı dev mesire alanı vatandaşın beğenisini topluyor. Piknikçilerin uğrak mekanlarından biri haline gelen Serapark, çocuklu aileler için de tercih sebebi oluyor.

Oyun parkları, serası ve çiçek bahçeleriyle piknikçilere güzel bir gün sunan Serapark, Başkent’in en büyük mesire alanlarından biri. Sincan Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı dev mesire alanı büyük ilgi görüyor. Sincan Belören Dağı eteklerini süsleyen Serapark, 55 bin metre karelik alanı ile hem çiçek severlerin hem de piknikçilerin en gözde mesire alanlarından birisi haline geldi. Yaz sıcaklarının tadını Serapark’ ta aileleriyle zaman geçirerek çıkaran Sincanlılar, tertemiz havada piknik yapmanın keyfini yaşıyor. Çiçek severlerin de merakını uyandıran serasıyla Serapark, göz dolduruyor.

Sincanlıların aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirdiği Serapark’ta yeşil alanların yanı sıra 43 kamelya, 38 barbekü, 6 çeşme, 6 umumi tuvalet ve bir de çocuk parkı bulunuyor. Alanda ayrıca Sincan Belediyesinin şehir genelinde uygulamaya koyduğu güvenlik kameraları ile 24 saat güvenlik hizmeti sağlanıyor. Serapark, içinde yer alan 6 dönümlük cam serasıyla da büyük beğeni topluyor.

Özellikle çocuklu ailelerin uğrak yeri olan Serapark’tan vatandaşlar oldukça memnun. Ailesiyle kaliteli zaman geçirebildiğini söyleyen vatandaş Mücahid Kazan, “Şehir kalabalığından uzaklaşmak istediğimizde aklımıza gelen ilk yer Serapark oluyor. Burada çocuklarımla beraber korkmadan güvenle zaman geçirebiliyorum. Bu parkı ilçemize sunduğu için Sincan Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ederim” dedi.

Sincan’da yeşil alanlar artıyor

Sincan’da yeşil alan seferberliği başlatan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna Sincan’da yeşil alanın her geçen gün arttığını söyledi. Başkan Tuna, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 113 olan park sayımızı 370’e çıkardık. Ayrıca 8 yılda 1 milyon 369 bin 357 metrekarelik alanı yeşile dönüştürdük. İnşallah bu rakam her geçen gün artacak. Vatandaşlarımızın isteklerini göz önüne alarak Sincanımızı imkanlarımız ölçüsünde daha güzel noktalara getirmeye çalışacağız. Sincan her şeyin en iyisine layık” diye konuştu.