SAMSUN (AA) - Çarşamba'da ortaokul öğrencilerine yönelik "Bilgisayar Program Yazılımı ve Siber Güvenlik Kursu" verilecek.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, kursun ilçe için önemine işaret etti.

"Bilgisayar programlarının yazılımı, programların yapımı ve siber güvenlik alanında tarihi bir adım atıyoruz. Bu dünyada çok gelişti ve büyük bir sektör haline geliyor. Bugün kullandığımız tüm aletler, edevatlar bilgisayar programı yazarak ya da bilgisayar programlarımızı koruyarak yapılıyor" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"İnsanoğlu ilk zamanlarda toplayıcı idi, daha sonra avcı oldular ve sürekli bir gelişim içerisinde oldu. Artık insanoğlu her şeyi bilgisayar ile yapıyor ve biz de Çarşamba’da bilgisayar programcılığını şimdiden bu zeki çocuklarımıza öğreterek Türkiye’nin bilgisayar yazılımında ilerlemesinde Çarşamba olarak rol alacağız. Bunun askeri alanda kullanılması gerekirse bu öğrencilerimizden askeri okullara giden öğrencilerimiz olursa gelecekte askeriyemizde bu teknolojiyi daha da ileride kullanabilirler."

Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Müdür Yardımcısı, kurs öğretmeni Hakancan Altunay, "Bu projeyi geçen dönem görüştüğümüzde aklımızda bilgi güvenliğine yönelik bir projeydi. Şimdi ise bir yazılım algoritmasının oluşumunu size öğreteceğiz ve sizi iki gruba ayırarak bir grup algoritma yazarken diğer grup bu algoritmalara saldıracak. Böylece yazılımlarda bulunan açıkları tespit ederek yazılımlarımızı daha iyi şekilde korumak için yazılımlar yapacağız" şeklinde konuştu.

Kursun tanıtım toplantısına Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın yanı sıra, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz ve öğrencilerin seçildiği okulların müdürleri katıldı.