Şanlıurfa Gençlik Merkezleri çalışanları ve gönüllüleri ile birlikte Şanlıurfa’da ki 7 kadın destek merkezinde bulunan yaklaşık 400 kursiyerin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Balıklıgöl platformunda açtığı el işi sergisini ziyaret etti.
Bu platformda Şanlıurfa Gençlik Merkezinde eğitmen olan Sibel Beyazkurt ve Şanlıurfa Gençlik Merkezi kursiyerleri de yaptığı ürünleri sergiledi.
Şanlıurfa Gençlik Merkezleri çalışanları ve gönüllü kursiyerleri Balıklıgöl platformunun girişinde açılan ve kadınların 1 yıl içinde yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergiyi gezerek, onların yaptığı ürünleri yerinde inceledi.
Şanlıurfa Gençlik Merkezleri çalışanları, sergide emeği geçen tüm kadınlarla sohbet ederek onların kadınlar gününü kutladı.
Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, “Öncelikle annelerimizin daha sonra tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Bugün bu sergiye gelip buradaki kardeşlerimize destek vermemizdeki amaç kadınların sosyal hayatta kendilerine yer edinmelerine destek vermektir. Buradaki kardeşlerimiz el emeği göz nuru ürünlerini sergileyip ekonomik kazanç sağlarken asıl olarak “biz” buradayız diyerek sosyal hayatta varlıklarını bir kez daha göstermişlerdir. Son zamanlarda kadınlara yönelik saldırılar olmuştur. Dileriz bundan sonra kadınlara yönelik şiddet eğilimleri artık son bulur. Biz de bu anlamlı ve güzel günde bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılan bu sergi kadınların bir başarısıdır. Onların emek vererek yapmış olduğu her bir ürün çok değerlidir. Ayrıca bu sergi de Şanlıurfa Gençlik Merkezi eğitmeni ve kursiyerlerini görmek bizi daha mutlu etmiştir” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Kadınlar konusunda Peygamber efendimizin bize çok güzel hatırlatmaları bulunmaktadır. Bu hadislerden birisi de “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” hadisidir. Bu hadis aslında onlara nasıl davranılması gerektiğini vurgulamıştır. Türkiye de ve dünya da son zamanlarda kadına karşı yapılan şiddet artış göstermiştir. İnşallah son zamanlarda yaşanan üzücü olaylar artık yaşanmaz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”