Yunusemre Belediyesi Etüt Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne atanan Vacide Elmalı ile Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğüne atanan Ramiz Çoban görevlerine başladı.
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirilen Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında alınan kararla Etüt Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne atanan Vacide Elmalı ile Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğüne atanan Ramiz Çoban görevlerine başladı.
ELMALI KENDİNE VE EKİBİNE GÜVENİYOR
Müdürü olduğu birimin çarpık kentleşmeyi önlemek, yeni şehir merkezleri oluşturmak, yeni projeler üretmek, TOKİ’nin ilçede konutlar yapmasına öncülük yapmak amacıyla kurulduğunu ifade eden Yunusemre Belediyesi Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı, "Çarpık kentleşmeyi önlemek, yeni şehir merkezleri oluşturmak, yeni projeler üretmek, kentsel dönüşümde şehrimizin yeniden yapılanması, yeniden şekillenmesi ve daha modern şehirler görünümü kazandırmak, öncülüğünü belediyemizin yaptığı TOKİ projelerini hayata geçirmek amacıyla kurulmuş bir birim. Tüm mimari projeler belediyemizce yapılacak. Yani biz proje üreteceğiz. Gençlik merkezleri, çocuk yuvaları, çevre düzenlemeleri, pazaryerleri, kent meydanları projelerini bizim birim yapacak. Kentsel dönüşümde ise şehre yeni bir merkez oluşturmak amacıyla yaşlanmış olan binaları kaldırıp yerlerine daha modern daha güzel, daha yaşanılabilir binalar oluşturacağız. Tabi ki bunları oluştururken yeşili daha fazla olacak. Çocuk oyun parkları daha çok olacak. Oto park sorunu olmayacak. TOKİ konusunda ise Yunusemre Belediyemiz öncü olmaya devam edecek." dedi.
Üstlendiği görevi en iyi bir şekilde yerine getireceğini dile getiren Elmalı, projelerin hayata geçirilmesinde ekip ruhu ile çalışacaklarını, başta kendisi olmak üzere ekibine olan öz güveninin tam olduğunu söyledi.
KIRSAL BÖLGELERİN KALKINMASINDA ETKİN ROL ÜSTLECEK
Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban ise yaptığı açıklamasında, "Yunusemre Belediyesi sınırları dâhilindeki kırsal bölgelerde tarım ve hayvancılık ile ilgili projeler yapmak ve yaptırmak ve geleneksel el sanatların geliştirilmesi ve desteklenmesi faaliyetlerinde bulunmak başlıca görevleri arasındadır. Müdürlük olarak tarımsal ve hayvansal üretimi teşvik edici, destekleyici, geliştirici sistemler, eğitim ve denetim, analiz ve envanter çalışmaları gibi konularda her türlü faaliyetler ile işlerin başlangıcından bitimine kadar yapımını ve/veya denetlenmesini sağlar." ifadesini kullandı.
ÇOBAN MUHTARLARLA KOORDİNEYİ SAĞLAYACAK
Muhtarlıklar müdürlüğünün kuruluş amacından da söz eden Çoban, "Muhtarlıklar demokratik yönetimde hizmetlerin daha iyi ve sağlıklı yürütülmesine katkı sağlayan araçlardan birisidir. Muhtarlıkların vatandaşlara ulaşılmasında en yakın yönetim kademesi olması itibarı ile önemi büyüktür. Bu sebeple kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi muhtarların etkinlik ve faaliyetlerinin arttırılarak taleplerin sonuçlandırılmasında bir sistem dâhilinde organize edilmeleri amacıyla müdürlük kurulmuştur." diye konuştu.