İzmir’in Çeşme ilçesinde, Alaçatı Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Alaçatı Sanat Haftası başladı.

Alaçatı Sanat Haftası start aldı. 8 Ekim Pazar gününe kadar etkinliklerde, sanat haftası nedeniyle davet edilen ressamlar, Alaçatı Değirmenlerinde hafta boyunca resim yapacağı belirtildi. Alaçatı’da yaşayan sanatçılar da yaptıkları çalışmaları düzenledikleri kermeste satışa çıkarırlarken, Alaçatı Sanat Haftası kapsamında değişik mekanlarda da atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.

3. Alaçatı Sanat Haftası etkinliği ile ilgili bir açıklama yapan Alaçatı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aysun Yenice, Alaçatı’nın Türkiye’de parmakla gösterilecek bir yer olduğuna dikkat çekerek, "Biz istiyoruz ki, Alaçatı sanatta da örnek gösterilecek bir yer olsun. Özellikle son zamanlarda basında yer alan olumsuz imajı silmek istiyoruz. Alaçatı’da değerli sanatçılar yaşıyor ve sanat için emek harcıyorlar. Alaçatı’nın kalitesini düşürmemek gerekiyor. Üç yıl önce Alaçatı Sanat Haftası fikri, bu düşüncelerle ortaya çıktı. Amacımız, Alaçatı Sanat Haftasını, Ot Festivali düzeyine getirerek, Alaçatı sokaklarının sanatçılarla ve sanat eserleri ile dolması, her yerde atölyeler ve sergiler olması. Ekim ayında bilindiği gibi Çeşme’nin ve Alaçatı’nın boşaldığı bir dönem. Bu kadar güzel, kıymetli ve yatırımın yüksek olduğu Alaçatı’da ölü sezonu sanatla doldurmak istiyoruz. Sanatın getireceği hareketliliğin otelcilere de, restoranlara da, Alaçatı esnafına da fayda getirmesini istiyoruz. Bütün amacımız, yaşadığımız yeri ayakta tutmak, daha iyi yaşanır hale getirmek. Alaçatı bozulmasın diye uğraşıyoruz. Son zamanlarda sanat çok farklı yerlere gelmeye başladı. Bizler, Alaçatı’da ve her yerde sanat var diyoruz. Sanat olmazsa hayat olmaz diyoruz" diye konuştu.