İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İncirliova Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
Kütüphane Şefi Mehmet Cengiz ile kısa bir süre sohbet eden Başkan Kale, Halk Kütüphanesi’nin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, çevre düzenlenmesinin sağlanması için destek sözü verdi.
Kitapsız bir dünya insanlığı cehalete götüreceğine vurguda bulunan Başkan Kale, “İnsanlarımızın okuma alışkanlıklarının artırılması, çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine katkı sağlaması açısından kütüphanelerimiz büyük bir önem teşkil etmektedir. Buralarda bulunan kaynaklar adeta milli hazine niteliğindedir. Tarihimize, değerlerimize sahip çıkmak, gelecek nesillere kültürümüzü aktarmak ve belge bırakmak adına kütüphanelere ayrı bir önem vermemiz gerekmektedir. Vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir ortamda araştırmalar yapması, kitap okuması, buralara ilgi göstermesi için de kütüphanelerin fiziki şartlarının daha iyi olması gerekmektedir. Bu düşünceyle birlikte İncirliova Belediyesi olarak ilçemizde bulunan Halk Kütüphanesi’nin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, çevre düzenlenmesi ve çiçeklendirme çalışmalarının yapılması açısından üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
CENGİZ’DEN KALE’YE TEŞEKKÜR
Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kendilerini unutmayarak ziyarette bulunan Belediye Başkanı Kale’ye teşekkür eden İncirliova Halk Kütüphanesi Şefi Mehmet Cengiz; “Tarihi bir mirasa sahip binada vatandaşlarımıza hizmet etme gayretindeyiz. Halkımızın kütüphaneden daha fazla yararlanması için çaba sarf ediyoruz. Buranın fiziki ve çevresel şartlarında bazı eksikliklerimiz bulunmaktadır. Bunun için de sağlayacağınız desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.