Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında kendi sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.
Tatlıcak M. Tevfik Lav Tesisleri’nde, teknik direktör Aykut Kocaman gözetiminde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra oyuncular antrenman sahasına kurulan parkurlarda istasyon çalışması yaptı. Ardından futbolcular pas çalışması gerçekleştirerek antrenmanı çift kale maçla tamamladı. Antrenmana takımla birlikte katılmayan Marica ise tesislerde çalıştı.
Çalışmalar öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Geldiğimden beri takımla ilgili gördüğüm en önemli şeylerden bir tanesi ateşle oynamayı seviyor olmamız. İki hafta önce son derece rahat bir pozisyondayken nispeten defansif açıdan toparlanmış yavaş yavaş rotasını bulmaya çalışan bir takım vardı. Sivasspor mağlubiyetinde oyun doğrularımızın olduğu fakat maç şanssızlığının olduğu bir maçtı. Sonraki SAİ Kayseri Erciyesspor maçında ortaya koyulan oyunu hayal etmek bile mümkün değildi. 33-34 dakika içerisinde 2 tane penaltı, 3 tane gol oldu. Böyle bir çözülmeyi hiç tahmin etmiyorduk. Biraz ateşle oynamayı seven bir kulübüz” dedi.
Tekrardan toparlanma devresine girmek istediklerini anlatan Kocaman, “Tekrardan toparlanmamız adına Fenerbahçe maçı bizim için büyük önem taşıyor. Bu maçta en çok dikkat edeceğimiz şey kazanmak ve puan almak. Bunun yanında Kayseri deplasmanındaki kötü görüntüyü silmek istiyoruz. Mücadele etmeden, yardımlaşmadan maç kazanılmıyor ve maça ortak olunmuyor. Erciyesspor maçı bunu bize çok net bir şekilde gösterdi. Fenerbahçe maçında bu izleri silmek en büyük arzum. Çünkü ne şehre ne benim futbol anlayışıma ne de bu takımın oyuncu kalitesine yakışmayan görüntülerdi. Bunları silerek doğruları yakalamak istiyoruz” diye konuştu.
“FENERBAHÇE MAÇI BENİM İÇİN AYRI BİR HEYECAN OLACAK”
Fenerbahçe’den sonra Torku Konyaspor’u çalıştırmasıyla ilgili olarak sorulan soru üzerine ise Kocaman, “Fenerbahçe’yi çalıştırdıktan sonra 1,5 yıl antrenörlüğe ara verdim. Bu geçen 1,5 yıllık aradan sonra ilk kez Fenerbahçe ile karşı karşıya geleceğim. Daha öncelerinde birçok kez rakip olmuştuk. Tabii ki benim için ayrı bir heyecan olacak. Şu bir gerçek ki; bana güvenerek teslim edilmiş bir takım var ve bu takımın menfaatleri şu anda her şeyin önünde” ifadelerini kullandı.