Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, E-KPSS sınavına ilişkin engellilere çağrıda bulundu.
2016 yılında gerçekleştirilecek olan E-KPSS sınavına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TSD Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, ilkokul ve ortaokul mezunu engelliler için de kura çekimi olacağını ifade etti.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kurs açarak sınava girecek olan adaylara destek olacaklarını da ekleyen Şirin, şöyle devam etti:
“ E-KPSS ile ilkokul ve ortaokulu mezunu engellilerin kura ile ataması ile ilgili 2016 programı açıklanmış bulunmaktadır. Yapılan açıklamaya göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 24 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Bu sınava bilindiği gibi lise ve dengi okulu mezunları ile yüksekokul ve iki yıllık teknik okul mezunları müracaat edecekler. Ayrıca 23 Şubat ve 9 Mart 2016 tarihleri arasında da kura ile ilkokul ve ortaokul mezunu engellilerin müracaatları yapılacak ve bunlar da bilindiği gibi kuraya müracaat edip kura çekilişine katılacaklar. 3 Mayıs ila 16 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak olan sınav sonuçları ile ilgili açıklamalarda da takip edilerek büyük ihtimalle Mayıs ayının sonunda gerekli 2016 yılına ait ilk atamalar da yapılacak. E-KPSS sınavına engellilerimizin çok iyi hazırlanmalarını bekliyorum. Ayrıca biz Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak bundan önceki bütün sınavlarda engelli arkadaşlarımızın bu sınava iyi hazırlanmaları için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa sınava hazırlık kursları açıyoruz. 2016’daki E-KPSS için de kurs açma çalışmalarımız başladı. Büyük ihtimal önümüzdeki ay itibariyle bu kursu başlatarak engelli arkadaşlarımızın bilgi ve birikimlerine katkı sağlayarak sınava girmelerine yardımcı olacağız. Ben bu anlamda bütün engelli arkadaşlarımıza E-KPSS sınavında ve kuraya girecek olan diğer engelli arkadaşlara da başarılar diliyorum.”