Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, Çorum’un Osmancık ilçesinde anıldı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi tarafından düzenlenen anma programına katılanlar ünlü halk ozanına ait eserleri seslendirdiler.

TDED Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili, ’kültür faaliyetlerine yeni bir program daha eklemenin sevincini yaşadıklarını belirterek, " Gidenlerden Kalanlar" adıyla Türk müziğine farklılık katmış sanatçıları her ay düzenleyecekleri bir program ile anacaklarını söyledi.

Programda dernek üyelerinden Cem Örtün, Neşet Ertaş’ın hayatından bilgiler vererek, "İlkokula gittiği yıllarda önce keman, sonra da bağlama çalmayı öğrendi. Babası Muharrem Ertaş ile birlikte yörenin düğünlerinde sazı ile çalıp sesi ile türküler söylemeye başladı. Ertaş, etkilendiği tek kişinin babası Muharrem Ertaş olduğunu söyler. Kendi ifadesi ile şu şekilde ifade eder: "Babamla ben aynı ruhun insanlarıyız". Ayrıca Ertaş, kendisine bir dönem verilmek istenen devlet sanatçılığı teklifini reddeder. Ve şu açıklamayı yapar: ‘Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor. Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük mutluluk bu. Şimdiye kadar devletten bir kuruş almadım, bir tek TBMM tarafından üstün hizmet ödülünü kabul ettim. Onu da bu kültüre hizmet eden ecdadımız adına aldım’” dedi.