Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı "Bir Destandır Çanakkale" konulu konferansa Yeşilyurtlular yoğun ilgi gösterdi. Vakkasoğlu, “Çanakkale Zaferi’ni küçümsemek ihanettir” dedi.
İmanın ve inancın zulme galip geldiği Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
POLAT: "YENİ TÜRKİYE, ÇANAKKALE RUHUYLA BESLENİYOR"
Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz her destek bizim en değerli yatırımlarımızdır. Bugün Çanakkale Zaferimizin 100. yılını kutluyoruz. Bizde bu anlayışla yazarımız Vehbi Vakkasoğlu’nu böyle anlamlı bir günde davet ettik. Geleceğimizin nesilleri olan çocuklarımızın Çanakkale ruhunu öğrenmesi, anlaması ve nesilden nesile aktarmasını istiyoruz. Çanakkale Zaferimiz Lazıyla, Kürdüyle, Türküyle hep beraber ortak iman gücüyle kazanılmış bir zaferdir. Bizlerde yeni Türkiye yolunda Çanakkale ruhuyla beslenerek, daha nice zaferler kazanacağız inşallah. Ben bu anlamlı günde bizleri kırmayıp memleketimize gelen çok değerli yazarımız Vehbi Vakkasoğlu’na çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.
VAKKASOĞLU: "ÇANAKKALE’DE 157 MALATYALI ŞEHİT VAR"
“Bir Destandır Çanakkale” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu ise, "Şu an bu konferansa katılan ve salonu tıka basa dolduran Malatyalılar gerçekten beni çok duygulandırdınız. Görüyorum ki Çanakkale ruhunu çok iyi anlamışsınız. Ben buraya geldiğimde öğrendim Çanakkale Zaferi’nde resmi kayıtlara göre 157 Malatyalı şehit varmış. Resmi olmayan rakamları da tabi ki bilemeyiz. Çanakkale Zaferi’ni küçümsemek bir gaflet değil bir ihanettir. Çanakkale kültürümüzün medeniyetimizin ve inancımızın şahlandığı bir destandır. Bu zaferin küçük gösterilmesine hiç birimizin müsaade etmemesi gerekir” ifadelerine yer verdi.
Konferansa gösterilen yoğun ilgiden dolayı duygulanan ve katılımcılara Çanakkale Zaferi’nde yaşanmış gerçek hikâyeleri anlatan Vakkasoğlu, kendisi gibi katılımcıları da duygulandırarak konferansına son verdi.
Konferansın ardından Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na Yeşilyurt Belediyesi YEKSAM Yeşil Konak öğrencileri tarafından hazırlanan el emeği tabloyu armağan etti. Gösterilen ilgiden fazlasıyla memnun olan Vakkasoğlu, hayranlarının kitaplarını da imzalayarak Malatya’dan ayrıldı.