AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Aşiret, etnik, kültürel, inanç ve siyasi ideoloji ayırımı yapmadan, tüm halkımızın temsilcisi olmak ve hizmet etmek benim boynumun borcudur” dedi.
AK Parti Gürpınar İlçe Teşkilatı’nda Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Seçim çalışmalarında izlenecek stratejilerin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, “Gürpınar her zaman AK Parti’nin yanında olmuştur. Daha önce esnaf teşkilatlarında uzun yıllar başkanlık yapmış ve tanınan birisi olarak Faruk Alpaslan’ın bölgemizi temsilen milletvekili adayı olması, seçimlerde oyumuzu arttıracaktır. Ayrıca Faruk Alpaslan, yöremizde tanınan bilinen bir aşirete mensuptur. Bizler de teşkilatlarımızla birlikte seçim koordinasyon merkezimizin yaptığı programlar doğrultusunda güçlü bir şekilde çalışmaları başlattık. Gürpınar ilçesi olarak Faruk Bey ile birlikte çalışıp zafere ulaşacağız. Bölgemizin evladı olan Faruk Alpaslan kazanırsa Gürpınar’ın da kazanacağını biliyoruz. Kendimiz ve ilçemiz için çalışacağımız seçimleri başarılı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
“BİRLİK VE BERABERLİK, HUZUR VE HİZMET GETİRİR”
Toplantıda yaptığı konuşmasında bölge halkına Şoförler Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı dönemlerinde çok hizmetlerinin olduğuna değinen AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Esnaf teşkilatlarındaki görevlerim sırasında bölge insanımızla hasbıhal ettik, birbirimizi tanıdık, sevincimizi ve kederimizi paylaştık. Gürpınar ve Başkale’nin birlik ve beraberlik içerisinde kalkınma yolunda emin adımlarla ilerlemesi gerekiyor. Gürpınar ve Başkale, Van’ın en çok ihmal edilmiş ilçeleri. İlçelerimizin sorunlarının çözülmesinde, kalkınmasında teşkilatlarımız temsilcimiz olacak. Sizlerin aracılığı ile hizmetlerimizi halkımızla buluşturacağız. Ayrıca İlçe Başkanımız Halit Toktaş kardeşim özgüvenli, Gürpınarlıların sorunlarını ve isteklerini doğru zamanda, doğru yerde ve doğru şekilde ifade ediyor. Bu da çözüme kavuşturulması için çok önemli bir özellik. İlçe teşkilatımız aracılığı ile sorunların tespiti yapılıp bizlere iletilecek. Biz de çözümü için üzerimize düşeni yapacağız, var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” diye konuştu.
“İSTENİLEN DÜZEYDE YATIRIM GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
AK Parti döneminde cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla yatırım yapılmasına rağmen istenilen düzeyde olmadığına dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Van’da ve ilçelerimizde AK Parti döneminde, cumhuriyet tarihi boyunca yapılan toplam hizmetin ve yatırımın 3-4 katı yapıldı. Ancak yapılan hizmet ve yatırımlar birikmiş sorunları istenildiği gibi çözecek düzeyde yeterli değil. Dünyada 27 ülkeden, Türkiye’de 7 ilden daha büyük bir yüzölçümüne sahip olan Gürpınar, milli gelirden alması gereken miktarın ise sadece dörtte birini alıyor. Bu kader değildir, bunu değiştirmek ve milli gelirden hak ettiğimiz payı almak bize bağlı. İstersek ve çalışırsak olur” ifadelerini kullandı.
“GÜRPINAR, ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK MERKEZİ OLABİLİR”
Sahip olduğu geniş ve verimli arazilerin iyi değerlendirilmesi halinde Gürpınar’ın organik tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi haline gelebileceğini belirten Faruk Alpaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Norduz koyununu Türkiye markası haline dönüştürmemiz için hiçbir engelimiz yok. Ayrıca Gürpınar’ın Sakalar Mahallesi’nde 13 parsel mera arazisi üzerinde 8620 dönümlük bir alanda kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 147 işletme yer alacak. Yaklaşık yatırım maliyeti ise 200 milyon lira civarında olacak. Organize Hayvancılık Bölgesi’nin Gürpınar’da kurulması, ilçeye önemli bir ekonomik katkı sağlamasının yanında, gençlerimize de iş ve aş kapısı olacak. Gürpınar’ın Kayseri gibi et ve süt ürünlerinde Türkiye markası haline gelmemesi için hiçbir neden yok. Yeter ki isteyelim ve bu yönde çalışalım.”
“HALKIMIZA HİZMET ETMEK BENİM BOYNUMUN BORCUDUR”
Hiçbir şekilde ayırım yapmadan, her kesin temsilcisi olarak halka hizmet etmenin bir insanlık borcu olduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Van ve bölgemiz çok çeşitli aşiretsel yapılardan oluşuyor. Takdir edersiniz ki 8 milletvekili adayının olması gereken Van’da, birçok aşiret yapısına listede yer verilemiyor. Ancak esnaf teşkilatlarındaki başkanlık görevlerim sırasında, hiçbir ayırım gözetmeden sürdürdüğüm hizmet geleneğimi, milletvekili seçilmem halinde de devam ettireceğim. Ben herkesi bir insan olarak görüyor ve insan olarak değer veriyorum. Bu nedenle aşiret, etnik, kültürel, inanç ve siyasi ideoloji ayırımı yapmadan, tüm halkımızın temsilcisi olmak ve hizmet etmek benim boynumun borcudur” dedi.
“HAYATIMA MAL OLSA DA ÇÖZÜM İÇİN GERİ ADIM ATMAYACAĞIM”
Van’ın ve ilçelerinin gelişmesinin önündeki en büyük engelin huzur ortamının kalıcı olarak tesis edilemeyişi olduğunu dile getiren Faruk Alpaslan, “Çözüm sürecinin başarı ile tamamlanması, bölgemize huzurun hâkim olması, yatırımların gelmesi, Van’ın ve bölgemizin kalkınması, gençlerimizin iş aş sahibi olması için var gücümle çalışacağım. Hayatıma mal olsa da çözüm için geri adım atmadan güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
“SİVİL ANAYASA GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
Statükodan beslenen partilerin sadece kendilerini düşündüğünü, halkın huzurunu ve refahını düşünmediğini belirten Faruk Alpaslan, şöyle devam etti:
“Devlet ile halk arasında toplumsal sözleşme niteliğinde olan, herkesin içinde kendisini bulduğu, ‘benim anayasam’ diyebileceği sivil bir anayasanın yapılması, başkanlık sisteminin gelmesi, ülkemizin geleceği, demokratik haklarımızın teminatı için çok önemli bir konu. Mecliste kurulan Anayasa Komisyonu ile bu konunun çözülemediğini, bir arpa boyu yol gidilemediğini hepimiz gördük. Çünkü AK Parti dışındaki partiler statükodan beslendikleri için, Türkiye’nin gelişmesine engel olma pahasına mevcut durumun değişmesini istemiyorlar. Bu da demokratik haklarımızın teminatı olacak bir anayasanın yapılmasını zora sokuyor. Sivil anayasa, yeni Türkiye’nin ve demokratik haklarımızın teminatı olacak.”
“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTİYORSAK TERCİHİMİZ AK PARTİ OLMALI”
Ekonomik alandaki başarısının yanında AK Parti’nin demokratik hak ve özgürlükler konusunda sessiz bir devrim yaptığına değinen Faruk Alpaslan, “Yeni Türkiye’nin mimarı olan, demokratik haklar konusunda sessiz ve beyaz bir devrim yapan AK Parti, bu seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne anayasayı değiştirecek çoğunlukta gelmeli. Çünkü Türkiye 2023 yılında en gelişmiş 10 ülke arasındaki yerini almalı. Bu noktadan baktığımızda, aslında bu seçimler kimin milletvekili veya iktidar olacağının belirlenmesi seçimi değil, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği bir seçimdir. Eski karanlık günlere dönmemek, daha gelişmiş, daha demokratik, daha yaşanabilir, çocuklarımıza güvenli bir gelecek, huzurlu ve güçlü bir Türkiye istiyorsak, tercihimizi yeni Türkiye’nin mimarı olan AK Parti’den yana kullanmalıyız. Bu yönde hep birlikte var gücümüzle çalışmalıyız” şeklinde konuştu.