Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümü Konya'da törenlerle kutlandı. Törende konuşan Konya Valisi Muammer Erol, alanda bulunanlara 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde sandığa  gidilmesi için çağrıda bulunarak, ''Demokrasimize ve Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı tüm değerlere sahip çıkma adına, aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olan oy kullanma hakkınıza sahip çıkarak, 1 Kasım Pazar günü sandığa gidip oylarımızı kullanmanız gerektiğini bir kez daha önemle hatırlatıyorum'' dedi.
Kent merkezindeki Atatürk Anıtı’nın karşısında bulunan Ferit Paşa Caddesi üzerinde gerçekleştirilen kutlamalarda polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Kutlamalara katılmak için gelen vatandaşlar, cadde girişlerinde ve sokak aralarında oluşturulan kontrol noktalarında arandıktan sonra tören alanına alındı. 
Törende ilk olarak, Konya Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri aracın üzerinde vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Ardından kürsüye çıkan Konya Valisi Muammer Erol, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmasının son bölümünde ise seçimlerin yaklaştığına dikkat çekerek bütün vatandaşları oy kullanmaları için sandığa davet etti. Vali Erol, ''Genel seçimleri gerçekleştireceğimiz bu günlerde Cumhuriyetimizin kuruluş bayramını 92’nci kez kutlarken, bu gurur ve coşkuyu, ebediyete kadar hep birlikte yaşayabilmeyi diliyor, birliğimize, bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı tüm değerlere sahip çıkma adına, aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olan oy kullanma hakkınıza sahip çıkarak 1 Kasım Pazar günü sandığa gidip oylarımızı kullanmanız gerektiğini bir kez daha önemle hatırlatıyorum'' dedi. 
Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından farklı spor şampiyonalarında dereceye giren sporculara ödül dağıtıldı. Ardından gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri de büyük beğeni topladı. Kutlamalar öğrenciler ve askerlerin gerçekleştirdiği resmi geçit töreniyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI