BURSA'da 'Dünya Yürüyüş ve Hareket Günü' nedeniyle Mihraplı Parkı'nda düzenlenen bisiklet dağıtımı törenine katılan Sağlık Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Bursalılarla birlikte bisiklet kullandı.
Seçim bölgesi Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Mihraplı Parkı'nda düzenlenen 'Dünya Yürüyüş ve Hareket Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Sağlık Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Müezzinoğlu, yaşamın en önemli unsurunun sağlıklı olmak olduğunu söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan istatistiklerde insanlara 'Mutlu olmak için en çok neyi arzu edersiniz?' sorusuna, yüzde 85 oranında verilen cevabın 'Sağlıklı olmak' olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Dolayısıyla sağlıklı olmayı bu kadar önemseyen insanlık, 'sağlıksız olabilmek için de dünya kadar yanlışı nasıl yapıyorum' cevabını, biz hekimlerin bulması lazım. Çünkü obezite her geçen gün artıyor. Kötü alışkanlıklar dediğimiz sigara, tütün ürünleri, alkol tüketimi ve uyuşturucu bu anlamda dünyayı ve insanlığı tehdit ediyor. Özellikle gençlerimizi daha yoğun bir şekilde tehdit ediyor. İnsanlara 'en çok neden korkuyorsunuz? Ne olursa seni ürkütür' diye sorulduğunda ise 'hasta olmaktan' cevabı veriliyor. 'Hangi hastalıklardan' diye sorduğumuzda da 'kanser, kriz geçirme ya da kronik bir hastalık."
İnsanların mutlu olmak için sağlıklı olmayı arzu ettiğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, hastalıkların belli olduğunu, çözümün de kişinin elinde olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, "Bu korkumuzun başında kötü alışkanlıklar geliyor. İkincisi sağlıksız beslenme. Yani obeziteye altyapı oluşturan fast- food türü ayaküstü beslenme. Tuz ve şeker oranı yüksek gıdalar alma gibi sağlıksız beslenme. Üçüncüsü ise hareketsiz yaşam. Bu üçü de birey olarak bizim elimizde. Kötü alışkanlıklardan uzak durmak, sağlıklı beslenmek ve hareketli yaşamak bizim elimizde" dedi.
Konuşmasının ardından etkinliğe katılan öğrencilere bisiklet dağıtan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve bir grupla birlikte bisiklet kullandı.

FOTOĞRAFLI