Konyaaltı Belediyesi, Uncalı Mahallesi’nde yeni park çalışmasına başladı. Uncalı Mahallesi 1251 sokakta 5 bin 500 metrekare alan yeşil dokuyla donatılacak.

Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Uncalı Mahallesi 1251 sokak üzerinde bulunan 3 parselde toplam 5 bin 550 metrekare alanda yeni park yapım çalışmalarına başladı. Alanda bulanan ağaçlar korunarak, parkın tasarımının bir parçası haline geldi. Park alanında bulunan dere istinat duvarıyla örülerek, korunaklı hale getirildi.

Park içerisine çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüme yolları ve oturma alanları oluşturulacak. Vatandaşların parkı gece rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için aydınlatma sistemi de kuruluyor. Park fonksiyonel ve estetik açıdan uygun bitki türleri dikilerek peyzaj çalışmalarıyla donatılacak. Park alanında bitkilerin minimum su miktarı kullanılarak daha verimli sulama yapılabilmesi amacıyla otomatik sulama sistemi kurulacak.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uncalı Mahallesi’nde başlatılan park çalışmasının kısa sürede tamamlanarak, vatandaşların kullanıma açılacağını söyledi. Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı’nı yeşil dokuyu koruduklarını, yeni meydan ve park çalışmalarıyla geliştirdiklerini kaydetti.