Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi esnafı ile bir araya geldi.
toplumun bütün kesimleri ile her fırsatta bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, düzenlenen ‘Bölgesel Esnaf Buluşmaları’nın ilkinde Vişne Caddesi esnafıyla buluştu. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay ile Anadolu, Kazım Karabekir, Vatan, Yunus Emre ve Duaçınarı mahalleleri muhtarlarıyla birlikte bölge esnafı katıldı. Programda konuşma yapan Başkan Edebali, düzenledikleri bu toplantıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Mahalli idarelerin doğru hizmet yapmasının temel ilkesi vatandaşın nabzını iyi tutmasıdır. Bu toplantı sayesinde bölge esnafımızla bir araya gelerek, doğru bilgi akışı sayesinde meseleleri tespit edip çözümler üreteceğiz” dedi.
‘YILDIRIM’IN GURURUSUNUZ’
Bebe ve çocuk konfeksiyonu ihracatında Türkiye’nin yüzde 70’lik kısmının Vişne Caddesi esnafı tarafından karşılandığını vurgulayan Başkan Edebali, “Sizlerin ortaya koyduğu performans ile gurur duyuyoruz. İstihdama katkınız bizi mutlu ediyor. Yapacağımız çalışmalar ile sizin ortaya koyduğunuz bu üretime ortak olmak istiyor, bütün imkânlarımızı kullanarak size destek vermeyi arzuluyor” diye konuştu.
Vişne Caddesi’nde mevcut olan meselelerin en kısa sürede çözüleceği bilgisini de veren Başkan Edebali, “Cadde üzerinde yapacağımız düzenlemeler ile esnafımızın daha iyi şartlarda hizmet vermesi için projelerimizi en kısa sürede neticelendireceğiz. Gerekli çalışmalar neticesinde var olan durum daha iyi hale getirilerek, bölge esnafımızın yüzünü güldüreceğiz” şeklinde konuştu.
Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde ekonominin kilit rol oynayacağını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım adına yeni bir sayfa açtık. Buna da ‘Yeni Yıldırım’ diyoruz. Şehri dönüştürmek toplumsal ortaklıkla olur. Bu dönüşümün en önemli kısmı ise ekonomik boyuttur. Bunu başarmak için de sizlerin ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğiniz ticari başarılarınıza daha fazla ihtiyaç duyacağız” dedi.
Dünyada artık marka şehir olgusunun yerini ‘odak şehir’ anlayışına bıraktığını dile getiren Başkan Edebali, “Hayat kalitesinin ortaya çıkmasındaki en önemli faktörlerinden biri o şehrin sosyal ve ekonomik olarak güçlü olmasında yatıyor. Yıldırım’ı her anlamda ‘odak şehir’ haline getirmeliyiz. Bu hedefi bölge esnafımız başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri ile el ele vererek gerçekleştireceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.
BAŞKAN EDEBALİ’YE TAM DESTEK
BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise, 40 yılı aşkın bir süredir bölgede hizmet veren esnaf için Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin büyük bir şans olduğunu söyledi. Başkan Atalay, “Başkan Edebali, yaptığı ve yapacağı çalışmalar ile bölge esnafımıza kimsenin yakın olmadığı kadar yakın duruyor. Kendisine güveniyor, başta kentsel dönüşüm projesi olmak üzere tüm hizmetlerinde destekçisi olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz” diye konuştu.
Edebali, bölge esnafının sıkıntısını tek tek dinledi. Başkan Edebali ayrıca Yıldırım Belediyesi Engelsiz Masa aracılığıyla tekerlekli sandalye bağışlayan bölge esnafı olan Yusuf Yılmaz’a katkısından dolayı teşekkür belgesi verdi.