TRABZONSPOR'un orta sahadaki genç yıldızı Okay Yokuşlu, "Her zaman değer göreceğime inandığım yerde olmak istediğim için burayı tercih ettim. Öncelikli hedefim Trabzonspor'da başarılı olmak. Ben gitsem de adımın burada sürekli anılmasını, efsane olmasını istiyorum" dedi.
Sezon başında Kayserispor'dan alınan Okay, gösterdiği performansla hem takımın değişmezlerinden biri olan, hem de milli takıma yükseldi. Okay, hedeflerini Trabzonspor Dergisi'ne anlattı. Futbola Karşıyaka Spor Okulu’nda başladığını, ardından Altay'a transfer olduğunu belirten Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"ALTAY'DANKEN BİLE SOKAKTA TOP KOŞTURURDUM"
''Sürekli mahalle maçları oynardım. Akşamları eve girmezdim. Sokakta oynanan topun çok etkili olduğunu düşünüyorum. Futbol oynamak isteyen gençlere inanılmaz katkısı oluyor. Hatta şimdi, özellikle şehirlerde büyüyen ama futbolu çok seven çocukların bu anlamda eksik kaldığı kanaatindeyim. Altay’da oynarken bile sürekli sokakta top koştururdum."
"BEN GİTSEM DE ADIM KALMALI''
Okay, Trabzonspor'u tercih etmesinin sebebini de şöyle anlattı:
"Her zaman değer göreceğime inandığım yerde olmak istediğim için burayı tercih ettim. Beni en çok isteyen kulübün Trabzonspor olduğunu gördüm ve geldim. Yakın hedefler koymayı seviyorum, uzak hedefler koymuyorum. Öncelikle en yakın hedefim Trabzonspor'da başarılı olmak. Hem kendimi hem de takımımı bir yerlere taşımak ve milli formayı sürekli giyebilmek."
"GOLDEN ÇOK TAKIMI TOPARLAMALIYIM''
Orta saha oyuncusu olarak öncelikli görevinin gol atmak değil, takımı toparlamak olduğunu belirten Okay, bu konuda şöyle konuştu:
"Ben de gol atmayo çok isterim ama görevim daha çok takımı oynatmak gibi geliyor bana. Topları kapıp olumlu bir şekilde kullanmakla, topun bizde kalmasını sağlayıp, paslarla takımın durumunu toparlayıcı olmam gerektiğine inanıyorum. Maçı kazandıran forvet ve defanslardır. Maçı iyi oynatan da orta sahadır diye bir düşüncem var. Maça çıkarken her zaman öncelikli hedefim görevimi iyi yapmak. Eğer maçta yenik durumdaysak golü daha çok düşünürüm ama 1-0 öndeysek gol atmaya gitmem, takımın gol yememesi için uğraşırım."

FOTOĞRAF