Malatya’da Müzikal tiyatro gösterisi yapan TSE çalışanları profesyonellere taş çıkarttı.
Türkiye Standartları Endüstitüsü (TSE) tarafından bilinçli tüketici yetiştirmek için ilkokul öğrencilerine Müzikal tiyatro gösterisi sundu. Malatya’da 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı planlayan TSE çalışanlarının gösterisi büyük beğeni topladı. 5 gün boyunca Malatya Kongre Kültür merkezinde gösterilecek oyuna ilk günden ise talep yoğun oldu.
TSE Malatya Ürünleri Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, Tüketicide TSE bilinci oluşturmak için bu gösteriyi sunduklarını ifade ederek, " Bu programı bu hafta boyunca sürdüreceğiz. 5 gün boyunca devam edecek. İlk öğretim çağındaki çocuklara TSE ve kalite bilincinin yerleşmesi amacı ile yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz” dedi.
TSE den emekli olan ve oyunu yazıp yöneten Ufuk Ersoy ise oyuncuların TSE çalışanları olduğunu söyleyerek, “TSE Genel Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk projesi. Biliçli tüketici yetiştirmeye yönelik bir oyun tiyatroyu yapan arkadaşlar ise tamamen amatör bir ruh ile yapıyor bu işi. Kendileri TSE çalışanlarıdır”şeklinde konuştu.
Öte yandan oyunu büyük bir heyecanla izleyen minik öğrenciler ise meraklı gözlerle oyunu izledi. Kahkahalara boğulan minikler zaman zaman da oyunda yer aldı.