Batman Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile otizme dikkat çekmek amacıyla çocuklarla yürüyüş düzenledi.

Otizm farkındalık günü dolaylısı ile bir araya gelen Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği Başkanı Ekrem Tüzün, AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı Murat Alp, Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ümit Çiçek ve personelleri, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, otizmli çocuklar ile aileleri, STK temsilcileri ve üyeler katıldı. Batman Valiliği karşısında toplanan kitle burada “Renkli Eller Otizmin Farkında, Ya Siz?” ve “ Otizmi Farket, Kabul Et, Bizimle Yürü” yazılı pankart ve tişörtler ve ellerindeki rengarenk balonlarla yürüyüşe geçti. Davul zurna eşliğinde Atatürk Parkına kadar devam eden yürüyüş, yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Açıklamayı okuyan Dernek Başkanı Ekrem Tüzün; “2 Nisan tüm dünyada, 2008 yılında BM tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü ilan edilmiştir. Otizmli çocuklarımız tam bir sevgi yumağıdır. Yaşları kaç olursa olsun büyümeyen çocuklardır. Masumiyetleri yüzlerine yansımıştır. Onlardan korkmayın, onları anlayın, onların farkına varın, bu çocukları tanımaya çalışın. Onların güzel dünyasına dokunun. Dokunun ki, otizmli çocuklardaki temiz duygular, sevgi, merhamet, saflık ve şeffaflık hepimize bulaşsın. 2 Nisan Dünya Otizm Günü’nde amaç, otizmli bireyler için eğitim, sağlık faaliyetlerine destek olmak, bireylerin kaderlerine terk edilmemesi gerektiğine inandırmaktır” dedi.

Açıklamanın ardından otizmli çocuklar Atatürk Parkı toplanma alanında davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlenerek rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı.