Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, son günlerde basında yer alan haberler nedeniyle gazetecilere sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Ajax ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yöneticilerden Mahmut Uslu ve İlhan Ekşioğlu ile Sportif Direktör Giuliano Terraneo'yla birlikte izleyen kulüp başkanı Aziz Yıldırım, antrenman öncesinde de teknik direktör Vitor Pereira ve futbolcularla da konuştu.

Daha sonra gazetecilerin yanına giden Sarı-lacivertli kulübün başkanı Yıldırım, basında yer alan asılsız haberlere sitem etti ve Cumartesi günü yapılacak Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında konuşacağını söyledi.

Başkan Yıldırım, "Basın ile ilgili hafta sonundaki Divan Kurulu toplantısında konuşacağım ve o toplantıda TV'lerdeki yorumlarınızı göstereceğim. Bizler, sizlerin iç işlerine karışmıyoruz ve sizden de bunu bekliyoruz. Sizler basın mensuplarısınız ama ne olduğunu bilmeden haber yapıyorsunuz. Ayıp, yalan haberler yapıyorsunuz. Tabii ki kızacağız, bağıracağız, sinirleneceğiz ve hiddetleneceğiz. Sizler hayatınızı hiç kavga etmeden mi yaşıyorsunuz? Eşleriniz ile kavga etmiyor musunuz evde? Çocuklarınıza kızmıyor musunuz? Ne güzel hayatınız var sizin, ama bizim hayatımız stresli maalesef" dedi.

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile görüşeceğini de belirten Aziz Yıldırım, "Yarına çağırdım, Oğuz Tongsir de gelecek. Bundan sonra hem Avrupa'daki, hem de Türkiye'deki tüm maçlarda akreditasyonları ben yapacağım. Aleyhimizde yazanların hiçbirini sokmayacağım. Günümüzün haberciliği bu değil, 30 sene önceki habercilik bu. Yeni habercilik bilim ve teknoloji ile çalışıyor. Bunları geçin artık. Ayıp artık bu tarz haberler. Basın mensubu olacak insanlara bu durumları hiç yakıştırmıyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin menfaati için herkes ile tartışabileceğini ve kavga edebileceğini ifade eden Başkan Yıldırım, "Hoca ile de kavga ederiz, Terraneo ile de ederiz, İlhan ile de ederim, Mahmut ile de ederim ama bunların hepsi Fenerbahçe'nin menfaati için. Terraneo bizim personelimiz, bizim yanımızda çalışan bir insan. Sizin müdürleriniz, patronlarınız size kızmıyorlar mı? Ayıp, çok ayıp. Hep yalan haber yazıyorsunuz. 4'ünüz bir araya geliyorsunuz, ortak haber yazıyorsunuz. Ben hiçbir şeyden çekinmem. Söylemem gerektiğini söylerim, ama bundan sonra her gün sizinle ilgili patronlarınızla ilgili yalan haber yaptırıp, yazdıracağım. Siz de cevabınızı kendiniz verirsiniz" şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım, konuşmasının sonunda yine ilk cümlesini tekrarlayarak, "Cumartesi iyi dinleyin beni" dedi ve açıklamasını sonlandırdı.