Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN'ın Özalp İlçesi Tepedam Mahallesi'nde çıkan olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ömer Faruk Satılmış, Özalp İlçesi Damlacık Mahallesi'nde toprağa verildi. Cenzeye Katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, barış için atılan adımların önünün kanla kapatıldığını ileri sürdü.  
Özalp'in Tepedam Mahallesi'nde 1 Ekim günü çıkan olaylarda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ömer Faruk Satılmış'ın sabah Van'dan alınan cenazesi ,HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi'nin de bulunduğu karabalık bir konvoy eşliğinde Özalp'in Damlacık Mahallesi'ne götürüldü. Cenaze aracından alınan Satılmış'ın tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Damlacık Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
'BARIŞA ATILAN ADIMLARIN ÖNÜ KANLA KAPATILIYOR'
Daha sonra köy meydanında kurulan çadırda aile taziyeleri kabul ederken, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ konuşma yaptı. Yüksekdağ, savaşın saray savaşı olduğunu ve hergün gençlerin toprağa verildiğini iddia etti. Yüksekdağ, şöyle devam etti:
"Barışa atılan adımların önü kanla kapatılıyor. Ömer'in toprağa verilmesinin tek sebebi saray ve bununla beraber savaş sevdalılarıdır. Bunların savaşında ahlak, insanlık, kural da yok. Şırnak'ta öldürülen Lokman Birlik bir panzerin arkasına bağlanarak sürüklendi. Bunların tutunacak yeşil bir dalları yok. Bizim yeşil dallarımız her zaman var ve bunu kimse kurutamayacak. Filistin'de, Gazze'de çocuklar öldürülürken şov yapıp gözyaşı dökenler, Cizre'de Şırnak'ta çocuklar katledilirken nerdeler. İnsanlıkları nerde kaldı. Unutulmasın halkımız nasıl öldürülürse öyle de çoğalmasını bilir. Halkımız hala barış istiyor. Barış hiçbir diktatörün değil, halkın istediği gibi olur."  

FOTOĞRAFLI