Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 112 moral gecesinde bölge genelinde organ bağışı toplamada birinci olan Armutalan 112 Acil Sağlık ekibi ödülünü aldı.
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların acil sağlık yardımlarında hiç vakit kaybetmeden desteğe koşan 112 Acil sağlık hizmetleri görevlileri için moral gecesi düzenlendi. Geceye Muğla İl Sağlık Müdürü başta olmak üzere ilçelerin sağlık müdürleri de katıldı. Gecede ilk konuşmayı Muğla 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emine Önsoy yaptı.Önsoy 2014 yılında organ bağışıyla ilgili 112 Acil servis olarak bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak, düzenlenen kampanyayla çok sayıda vatandaşa ulaştıklarını ve bu sayede organ bağına farkındalık yarattıklarını söyledi.
Önsoy’un ardından sözü Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin aldı. Tekin kendisinin de 112 ailesinden geldiğini belirterek, 112 servisinde görev yapan personelin en fazla iş arkadaşlarıyla vakit geçirdiklerini aileleri ya da yakınlarıyla bile bu ölçüde vakit geçiremediklerini söyledi.İstasyon sayılarının az olmasından bahseden Tekin, 2015 yılında bölgenin farklı noktalarına yeni istasyonlar yapılacağını söyledi.
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ARMUTALAN 112 SERVİSİ’NE
Tekin, organ bağışı kampanyaları ile ilgili de istatistik verileri açıkladı.Düzenlenen organ bağışı kampanyasıyla en çok organ bağışı toplayan Armutalan 112 Acil servis ekipleri oldu. Armutalan 112 acil servis ekiplerine başarıları dolayısıyla istasyona koymaları için koltuk takımı hediye edildi. Ödül töreninin ardından Muğla 112 ekipleri pasta keserek, canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.