Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün sporcusu Ramil Guliyev’in dünya şampiyonluğunun ardından, “Ramil, bu koşusuyla Türkiye’nin atletizmde de var olduğunu göstermiş, ispatlamıştır” dedi.

Londra 2017 Olimpiyatları’nda milli sporcu Ramil Guliyev, 200 metre Dünya Şampiyonu oldu. Fenerbahçe sporcusu olan Guliyev’in altın madalya kazanmasının ardından sarı-lacivertli kulübün Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Guliyev’in gurur verici bir başarı aldığını aktaran Aziz Yıldırım, “Bu geceki Ramil’in başarısı, basketbolda Avrupa Şampiyonu olan takımımızın başarısı ile eşdeğerdedir, hatta ondan daha da üsttedir. Çünkü burada bireysel bir mücadele olmaktadır. O takım sporuydu, burada bireysel bir mücadele vardır. Her şey olabilir orada, onun için. Ramil’in buraya gelişinde Fikret Çetirkaya’nın büyük emekleri vardır, Gürsel Bey’in emekleri vardır. Ama bunun yanında da Spor Bakanlığı’nın, Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’ın da çok büyük katkıları olmuştur. Çünkü Azerbaycan’dan buraya gelip Türk vatandaşı olurken, uzun bir sürece dayanan çalışmalar yapılmıştır. Buradan Azeri Devletine de teşekkür etmek lazımdır. Kendisi de bugün 2 devlet tek milletin çocuğu olarak koşmuştur. Bizi gururlandırmıştır” şeklinde konuştu.

“Ramil bu koşusuyla Türkiye’nin atletizmde de var olduğunu ispatlamıştır”

Başkan Yıldırım, amatör branşların maddi anlamda ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, “Dünyada ilk kez, atletizmde 200 metrede hem Türkiye’nin hem Fenerbahçe’nin adını duyurmuştur. Tüm dünya televizyonlarında Ramil, bu koşusuyla Türkiye’nin atletizmde de var olduğunu göstermiş, ispatlamıştır. Ama 15 yıldır söylediğimiz gibi, bizim amatör şubelerde ihtiyaçlarımız vardır. En büyük ihtiyaçlar da maddi anlamdadır. Bu insanları desteklemek lazım ki bu başarılar gelsin. Çünkü çok çocuğumuz var. Bugün Dünya Şampiyonasında Eda Tuğsuz kızımız cirit atmada 5. oldu, Özkan Baltacı çekiçte finalde, Salih Korkmaz pazar günü yürüyüşte yarışacak. Bundan önce Mizgin Ay kızımız, yıldızlarda 100 metrede Dünya Şampiyonu oldu” açıklamasını yaptı.

“Atletizm şubemize önem verme mecburiyetindeyiz”

Amatör branşlardaki sporculara ekonomik anlamda imkan sağlanması durumunda başarı elde edeceklerini ifade eden Yıldırım şu ifadelere yer verdi:

“Ramil’in zaten buraya gelirken yapmış olduğu, 100 metrede 10 saniyenin altına inip, 9.97 koşarak 3. beyaz atlet olma özelliği vardı. Zaten buraya geleceğini hepimiz biliyorduk, bekliyorduk. Şimdi ben buradan Ramil’i tebrik ediyorum. Bu vesileyle de biz Atletizm Şubemize daha fazla önem verme mecburiyetindeyiz. Bu çocuğu da diğerlerine de hepsine, hak ettikleri derecede, maddi anlamda; ki manevi zaten yapıyoruz. Maddi anlamda da kısıtlı olan şartları daha da ileriye götürerek, onlara bu yarışmalarda kazandıklarından daha fazlasını Fenerbahçe Spor Kulübü olarak vereceğiz. Bunu devletten de bekliyoruz; bu çocuklar için yapılmasını. Benim söylemek istediğim şu: Kazandıktan sonra bu sporculara hepimiz kulüp olarak, devlet olarak hepimiz yapmalıyız. Ama bunların da hazırlanmaları için, buralara gelebilmeleri içi gerekli olan ekonomik şartları da onlara sağlamalıyız. Yani hem atletizm sahalarında, yemelerinde içmelerinde, sağlıklarında, aile geçimlerinde, bu hayat şartlarını onlara kazandırmalıyız ki; onlar da rahat çalışsınlar ve bu başarıları elde etsinler.”

Yıldırım, konuşmasının sonunda duygulanarak, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Ben bu akşam ağlayacak gibiydim. Çok gururluyum, böyle bir çocuğumuzun Dünya Şampiyonu olmasından dolayı gururluyum. İnşallah diğer sporcularımız da bunu başarırlar. Hepinize, teşekkür ediyorum, iyi akşamlar diliyorum."