Geçtiğimiz yıl Hakkari’nin Çukurca ilçesinde vatani görevini yaparken şehit olan Serkan Adıgüzel’in Elazığ’da yaşayan babası Hasan Hüseyin Adıgüzel, çözüm sürecinin bir an önce olumlu neticelenmesi gerektiğini belirterek, çözüm sürecinin başarıyla tamamlanması için gayret sarf eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Elazığ’da yaşayan şehit babası Hasan Hüseyin Adıgüzel, çözüm sürecine destek vererek akan kanın durmasını istedi. 2004 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde oğlu Serkan Adıgüzel’in vatani görevini yaptığı sırada şehit düştüğünü anımsatan Adıgüzel, "Bizim içimiz yandı başkalarının yanmasın" dedi.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde eşi Ayser Adıgüzel ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’ya giden ve 4 gün boyunca burada çeşitli etkinliklere katılan Adıgüzel, kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Genelkurmay Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.
Çözüm süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Adıgüzel, sürecin başarıya ulaşmasını istediklerini belirtti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Adıgüzel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oğlum şehit oldu. Vatanımız sağ olsun, ordumuz sağ olsun. Yapacak bir şey yok. Yeri gelirse ben de oğlumun tarafından giderim. Ailemi de götürürüm. Bizim amacımız bu çözüm süreci bitsin, şimdiki durumdan bir fayda gelmez. Bizim içimiz yanmış başkalarının içi yanmasın. Yazık günahtır. Biz gece gündüz dua ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum. Bir an önce bunu çözüme kavuştursun. Yazıktır. Vatandaşlar ayak altı oluyor. Çözüm süreci ne demektir. Dünya rahatlığı olsun demektir. Bir an önce çoluk çocuğumuz rahata kavuşsun. Ailemiz vatanımız çocuklarımız ordumuz askerimiz rahata kavuşsun. Yazık günahtır. Biz bunların varlığıyla ayakta kalıyoruz. Bunlar olmasa bizim halimiz perişandır. Cumhurbaşkanımız da bu konuda çok mücadele veriyor. Allah yar ve yardımcısı olsun."
Şehidin annesi Ayser Adıgüzel de oğlunu genç yaşta vatan uğruna şehit verdiğini belirterek, o tarihten bu yana devletin eksikliğini hissetmediklerini vurguladı.
Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Ankara’ya giden Kore şehidi Resul Aydın’ın ailesi de yetkililerin kendilerini gayet sıcak karşıladığını vurgulayarak, Ankara’da 4 gün boyunca farklı yerleri gezdiklerini söyledi.