GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, çiftçilere yönelik fındık tarımında budama, toprak analizi ve gübreleme eğitimi verdiklerini söyledi.

Karan, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık üreticilerinin daha bilinçli ve modern tarım yapmalarını hedeflediklerini belirtti.

Oda olarak başlattıkları proje kapsamında üreticilere bahçe budaması, toprak analizi ve gübreleme eğitimi vermeye başladıklarını vurgulayan Kara, "Oda olarak fındıkta hasat sonrası yapılması gereken işlemler konusunda üreticilerimize yönelik eğitim projesi başlattık. Toprak numunesinin nasıl alınacağı ve fındık bahçelerimizde budama konusunda üreticilerimize uygulamalı eğitimler vermekteyiz" dedi.

Üreticilerden eğitim programlarına katılmalarını isteyen Karan, "Bu eğitim programlarımızı tüm köylerimizde gerçekleştireceğiz. Eğitim toplantılarımıza üreticilerimizin katılımını bekliyoruz. Yeşil altın üreten bahçelerimize ne kadar bakar, ilgi gösterirsek, daha yüksek verim ve kaliteli ürün alırız" diye konuştu. 

Karan, fındık üreticilerinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını zamanında gerçekleştirmelerini istedi.