Süleyman KAYA-İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL,()İSTANBUL'da farklı üniversitelerde okuyan yaklaşık 100 öğrenci Ayasofya Meydanı'nda toplandı. Ellerinde 'Formasyon gerçekti, hayal oldu', '50 bin formasyon istiyoruz' pankartları taşıyan ve aralarında kız öğrencilerinin de bulunduğu grup, 'Formasyon hakkımız engellenemez', 'Formasyon haktır, durma, haykır' diye slogan attı.

“BU RAKAM TALEPLERİN ÇOK ALTINDA"
Daha sonra basın açıklamasını okuyan öğrenci Ömer Işık, YÖK'ün formasyon kararına tepki göstererek, “Geçtiğimiz Hafta YÖK yaptığı açıklama ile Türkiye genelindeki üniversitelere 15 bin pedagojik formasyon kontenjanı ayırdığını duyurmuştur. Bu rakam taleplerin çok çok aşağısında kalmıştır. Bugün burada İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'na Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünün kapatıldığını ve öğretmen atamalarında en çok öğretmen açığının bu branşta olduğunu hatırlatmak istiyoruz. İlahiyat öğrencileri yıllardan beri formasyon alarak bu bölümlere öğretmen olarak girebilmektedir" dedi.

“15 BİN KONTENJAN VERMEK ZULÜM DEĞİL Mİ?"
Ömer Işık, YÖK'ten ek kontenjan açıklamasını beklediklerini belirterek, “Kontenjanları azaltmak gerekiyorsa yıllara bölünüp düşürmek yerine birden bire 15 bin kontenjan vermek zulüm değil mi? Geçen yıl YÖK tarafından yaklaşık 100 bin kontenjan verilirken bu yıl rakamın 15 bine düşürülmesine bir anlam veremiyoruz. İlahiyat öğrencilerinin hayallerini yıkmayın. Hak sahibine hakkını iade edin. Biz ilahiyat öğrencileri olarak rızkı ancak ve ancak Allah'ın vereceğinin bilincindeyiz. Ancak ortada açık bir adaletsizlik ve haksızlığın olduğu aşikardır. Bize yapılan bu zulme sessiz kalmayacağımızı tüm kamuoyu önünde duyuruyoruz. YÖK'ten bizleri rahatlatacak ek kontenjan açıklamasını ivedilikle yapmasını ve bu haksızlığı gidermesini bekliyoruz" diye konuştu.
Öğrenciler eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
(FOTOĞRAF)