Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından, ’Dünya Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında, ’Mersin Üniversiteliyiz ve Engellilerin Yanındayız’ etkinliği düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, MEÜ öğrencileri, akademik ve idari personelleriyle birlikte, engelli bireylerin, topluma kabulünü gerçekleştirmek, başarı duygusunu yaşatmak ve özgüvenlerini geliştirerek toplumsal entegrasyonlarına katkı sağlamak amacıyla ’Mersin Üniversiteliyiz ve Engellilerin Yanındayız’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte, engelli bireylerin, hem akademik hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlaması, motivasyonlarının arttırılması ve toplum nazarında neler başarabileceklerini göstermelerinin sağlanması hedeflendi. Etkinlikte konuşan MEÜ Engelli Öğrenci Birimi sorumlusu ve öğretim görevlisi Gülcan Boyraz, "Bugün bir araya gelmemize vesile olan ’Dünya Otizm Farkındalık Günü’ ile otizmin bir engel değil nöro-gelişimsel bir farklılık olduğunun altını çizmek isterim" dedi.

Konuşmaların ardından, otizmli öğrenciler, çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Meydanında düzenlenen etkinliğe, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yedi özel eğitim okulunun engelli öğrenci ve öğretmenleri, MEÜ akademisyenleri, idari personelleri ve öğrenciler katıldı.