Rus film yapım şirketi Russian Film Group, Bolşeviklerin son verdiği Romanov Hanedanı'nı konu alacak 12 bölümlük bir televizyon dizisi çekmeye hazırlanıyor. Şirketin başındaki Aleksey Petrukhin, serinin ABD yapımı Games of Thrones'un bir benzeri olacağı görüşünde.

Rusya’yı 300 yıl boyunca yöneten Romanov Hanedanı, televizyon dizisi oluyor. Moskova merkezli Russian Film Group’un ABD’nin ödüllü ‘Game of Thrones’ (Taht Oyunları) dizisine rakip olacak projesi, 12 bölümden oluşacak. 'Age of Prosperity' (Refah Devri) adı verilecek serinin ilk bölümünün 2018’in başında yayınlanması planlanıyor.

Romanov ailesinin mezarı açılabilir

İlk bölüm, ‘Karışıklık Dönemi’ olarak anılan 1598-1613 yılları arasında geçecek. Rusya’da bu dönemde büyük bir kıtlık yaşanmış ve nüfusun üçte biri hayatını kaybetmişti. Korkunç İvan'ın (İvan Grozni) ölümüyle başlayan bu dönemde Polonya ile girişilen savaş da ülkeye büyük zarar vermişti. Diğer taraftan seri, Rusya’nın son çarı olan 2. Nikolay, eşi ve 5 çocuğunun 1917’deki devrimin ardından 1918’de Bolşevikler tarafından kurşuna dizilmesiyle sona erecek.
Russian Film Group’un başındaki Aleksey Petrukhin de Rossiya Segodyna’ya (Rusya Bugün) verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: “Refah Devri projesi, Game of Thrones’un bir benzeri. ABD yapımı TV dizilerinin iş modelini inceleyip yapımcılarıyla konuştuk. ABD dizilerinde olduğu gibi biz de çeşitli yönetmen ve görüntü yönetmenleriyle çalışacağız. Her biri kendi ‘ailesinden’ ve ‘karakterlerinden’ sorumlu olacak.”

Kaynak: Vatan