DÜZCE (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valiliğini ziyaret etti.

Arslan ve Özlü, Vali Zülkif Dağlı ile valilikte bir süre görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır da hazır bulundu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Arslan, Düzce'deki ulaşım konusunda ve diğer ilgili projeler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tamamlanan ve yapılacak olan çalışmaların Düzcelilere hayırlı olmasını dileyen Arslan, AK Parti hükümeti döneminde, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanlarında çok mesafe katedildiğini söyledi.

Arslan, bakanlığı döneminde Düzce'ye yaklaşık 3 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, "Düzce'ye ulaşım konusunda birçok yatırım yaptık. Gelişen ve büyüyen Türkiye'de kavşak konumunda olan Düzce'nin ilçeleriyle birlikte kalkınması ülkemiz açısından bir lokomotif görevi görecek. Bu konuda birçok çalışmalarımız var." diye konuştu.

Düzce'ye stat ve okul yapımı konusunda da çalışmaların sürdüğünü dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Çok güzel ve modern yolları Düzce'de oluşturacağız. Akçakoca'daki balıkçı barınağının yat limanı olarak hizmet verebilmesi için orada da proje revizyonu yapıyoruz. Çalışmalar sürüyor. Düzce ve Akçakoca'ya da yat limanı konusunda destek veriyoruz. Düzce'de bakanlık olarak yapabileceğimiz her şeyi masaya yatırdık ve takvimlendirdik. Biz yapamayacağımız şeyin sözünü vermiyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirerek, Düzce ve çevre illerin ulaşımını konforlu hale getireceğiz. Amacımız, insanların hayat standardını yükseltmek, yolculuklarını kolaylaştırmak, bölgenin ticaretini ve ekonomisinin, sanayinin gelişmesi adına yapılan çalışmaları daha anlamlı hale getirmek. Ulaşımın gelişmesi, ekonomi, sanayi ve ticaretin gelişmesi anlamına geliyor. Çalışma ve projelerde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum."

Açıklamanın ardından bakanlar Arslan ve Özlü, D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunda asfalt çalışması yapan işçilerle sohbet ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Karayolları yeleğini giyen bakanlar, asfalt makinesine çıkarak, sıcak asfalt döken Arslan ve Özlü, daha sonra yapımı devam eden Karadeniz Sahil Yolunda ve Edilli mevkisinde bulunan şantiyede çalışmaları inceledi.

Bakanlar, Akçakoca Kars İli Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, vatandaşlarla çay içerek, bir süre görüştü.