Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı öldüren ve otopside, 'tanımlanamayan mühimmat' olarak giren ve daha sonra av tüfeği fişeği olduğu belirtilen mühhimatı Diyarbakır'da av malzemesi satanlar da tanımadı. 6-8 Ekim olaylarında işyerleri yağmalayanarak tüfek ve fişekleri çalınan işyeri sahipleri, Nihat Kazanhan'ın ölümüne neden olan 'tanımlamayan mühimmatı' hiç görmediklerini, ne olduğunu da bilmediklerini söyledi.
Cizre'de önceki gün Nihat Kazanhan'ın ölümüne neden olan ve otopsi raporuna, 'Tanımlanamayan mühimmat' denilerek giren cisim, Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderilirken, söz konusu mühhimatın av tüfeklerine ait 12 numaralı fişeklerde bulunan bir cisim olduğu belirtilmişti. Basına yansıyan rapora göre, söz konusu mühhimatın ekim ayındaki olaylar sırasında Diyarbakır'da yağmalanan av tüfeği ve av malzemesi satan işyerlerinden yağmalanan malzemelerden olduğu belirtilmişti.
Diyarbakır'da, 6-8 Ekim olaylarında yağmalanan işyerlerinin sahiplerinden Veysel Bağıran ve Murat İçten, basında görüntüsü yer alan ve Nihat Kazanhan'ı öldüren mühimmatı ilk kez gördüklerini, kendilerinde satılan 12 numaralı av tüfeği fişeğinin içinde Kazanhan'ı öldüren cisme benzer bir cismin olmadığını söyledi.
Av malzemeleri satan işyerlerinin sahipleri Bağıran ve İçten, 12 numara adı verilen fişeklerde ya iri saçmalar ya da 1.5 santim uzunluğunda bir demir olduğunu ifade ederek, "Basına yansıyan ve 12 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olduğu belirtilen cisim gibi bir mühimmat bizde olmadığı gibi, biz de bugüne kadar böyle bir şey görmedik" dediler.

FOTOĞRAFLI