İş-Kur Sivas İl Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine iş imkanı sağlanması adına merkezi kafeterya girişinde büro açıldı.
Açılan büro ve öğrencilere verilen iş imkanı ile ilgili bilgiler veren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık çalışma programında yapılan değişiklikle beraber öğrencilere imkan sağlandığını ve bu imkanın hem gündüz hem gece eğitim gören öğrenciler için yarı zamanlı çalışma imkanının olduğunu söyledi.
Maddi durumu uygun olmayan, gelir sahibi olmak isteyen, aynı zamanda derslerini aksatmadan çalışma imkanı yakalayacak öğrenciler için güzel bir fırsat olduğunu belirten Kocacık, “Öğrencilerimiz hem okuyacak, hem de ek gelir sağlayacak, tabi ekonomik sorunları da azalmış olacak. Bizlerde öğrencilerimize iş imkanı sağlama adına bir büro tahsis ettik. Bu büroya öğrencilerimiz başvurduğunda çalışma koşullarıyla ilgili yetkilerden bilgi alacaklar. Bu şekilde kendilerine sunulan bu imkandan yararlanacaklar. Öğrencilere bu fırsatı sağlayan devletimize ve İş-Kur İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim.”dedi.
İş-Kur İl Müdürü Köksal ise, öğrencilerin staj programını tanımalarında veya çalışmak istedikleri iş konularında yardımcı olmak adına büroyu açtıklarını ifade ederek, “Rektörümüz bize bu konuda incelik gösterdiler. Bütün hazırlıkları kendileri yaptılar. Bundan sonra iş ve meslek danışmanlarımız bu büroda hazır olacaklar. Çalışmak isteyen öğrenci kardeşlerimiz merkeze gelmeden buradaki büromuza geldiklerinde kendilerine her türlü bilgi verilecektir.” şeklinde konuştu.