Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cuma namazını Süleymaniye mahallesindeki Suriye Türkiye Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği’nde kılarak, Suriyeli misafirlerle bir araya geldi.

Suriyelilere tavsiyelerde bulunan Vali Abdullah Erin, "İslam aleminin dünya üzerinde yaşadığı durumu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin pozisyonunu ve neler yapılması gerektiği konusu üzerinde duran Vali Erin, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilere yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi. Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilerin kentin yaşam kurallarına uymaları için tavsiyelerde bulunan Vali Erin, kışkırtmalara karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Erin, bir aya yakın bir süredir Şanlıurfa’ya Vali olarak atandığını hatırlatarak, “Hem Şanlıurfalı hemşehrilerime, kardeşlerime hizmet etmeyi Cenab-ı Allah bana nasip etti hem de burada eziyetten, sıkıntıdan ve yıkımdan emin bir belde olan Türkiye’de bulunan muhacir kardeşlerimize de bir nebze olsun hizmet etme imkânını bahşettiği için Allah’a şükrediyorum” dedi. Ayrım yapmadan her insana hizmet etmenin önemine değinen Vali Erin, Türk, Kürt, Arap ve diğer unsurların hiçbirisinin ayrı tutulamayacağını dile getirerek “Hepimiz sonunda Muhammed aleyhisselamın ümmeti, Cenab-ı Allah’ın yarattığı kardeşleriz. Araplık, Türklük, Kürtlük, Çerkezlik hepsi birbirimizle daha çok tanışalım, birbirimizle daha çok kaynaşalım diye Allah’ın bize hediye ettiği unsurlar olduğunu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Son yüzyılda Müslümanların yaşadığı ülkelerde hiç hak edilmeyen muamelelere, zulümlere ve sıkıntılara şahit olunduğunun altını çizen Vali Erin, bir yandan Arapların Türklere ihanet ettiği fitnesi yayılırken diğer yandan ise Araplara diğer milletlerin ihanet ettiği fitnesinin yayılmaya çalışıldığını, son yüzyılda bu milletin paramparça edilmesi için çok gayret sarf edildiğini söyledi. Huzurun, barışın, kardeşlik ve dayanışmanın önemine değinen Vali Erin, “Komşumuz yanı başımızda aç iken yatmamamız gerektiğini herkes bir tekerleme gibi ezberlemiş. Ama gerçek hayatta, tatbikatta vazgeçilmez bağ olan, Cenab-ı Allah’ın rızasını gözeterek günlük hayatını tanzim eden bir Müslümandan diğer Müslümana zarar gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Kendi nefsine hakim olan ve Müslüman kardeşinin çıkarını kendi çıkarı gibi gören ve bunun için mücadele eden bir Müslümandan ve Müslümanlardan oluşan cemiyetten kötülük çıkmayacağını biliyoruz. Ama bunun büyük ölçüde sarsıldığını ve Müslümanım diye geçinenlerin aslında İslam’ın temel prensipleriyle bağlantısının olmadığını üzülerek hep birlikte seyrediyoruz” dedi. Afganistan’da, Filistin’de, Somali’de, Pakistan’da, Libya’da, Irak’ta ve Suriye’de olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerindeki İslam toplumunun yaşadığı sıkıntılara da değinen Vali Erin, Türkiye’nin de bu ülkeler gibi harap edilmeye çalışıldığına işaret ederek, "Batıl, üstün gelmek için her türlü araca başvurur. Kendi insanının mutluluk ve refahını en üst seviyeye çıkarmak için her türlü yola başvurur. Ama bundan sadece şikayet ederek bir yere varamayız. Müslümanların yaşadığı tüm coğrafyalardaki yeraltı, yerüstü kaynaklarını neden sömürüyorlar. Sadece serzenişte bulunarak bir yere varamayacağımızı biliyoruz" dedi. Suriyeli topluluğa hitabından sonra Suriye Türkiye Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği yöneticileri ve Suriyeli kanaat önderleriyle bir araya gelen Vali Erin, sorunlarını ve taleplerini dinledikten sonra dernekten ayrıldı.

Vali Erin vatandaşlarla buluştu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bulduğu her fırsatta sokakta, kahvehanelerde, iş yerlerinde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Cuma namazı sonrası Süleymaniye caddesindeki esnafları ziyaret ederek tanışan Vali Erin, bir işyerinde oturarak esnafın çayını içip, sohbet etti. Cadde üzerinde vatandaşların sık sık durdurarak konuştuğu Vali Erin, vatandaşlarla yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.