Amasya’da Vali Dr. Osman Varol, polislerle birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkan araçları durdurup yavaş gitmeleri için uyardığı sürücülere istirahat ettirdiği sırada kaza görüntüleri de izlettirdi.

Yol güzergahında önceden meydana gelen trafik kazalarını izleyen sürücüler ve yolculara üzerinde trafik kurallarıyla ilgili uyarıları sloganların yazılı olduğu şekerlerden de dağıtıldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve Trafik Şubesi Müdürü Ömer Kapsal’ın da katıldığı trafik denetimlerinde durdurulan araçlardaki sürücü ve yolculara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Frene değil kurala güven’ uyarısını hatırlatan Vali Varol, “Hanımlar lütfen beyler yorulduğunda, onu hissettiğinizde sizin etkiniz beyler üzerinde çoktur. Durdurun, dinlendirin. Yarım saat, bir saat önce varmak güzel olabilir ama en önemlisi sağ salim varmak” uyarısında bulundu.

İstanbul’dan Kars’a giden Ufuk Aküzüm uygulamaya çok şaşırdığını belirterek, “Bir mülki amirin bayram arefesinde vatandaşın can güvenliğiyle birebir ilgilenmesi çok hoş birşey” dedi.

İkram edilen şekerlerin üzerindeki ‘Direksiyon başındayız kapsama alanı dışındayız. Sen konuşurken hayat susabilir’ yazılı sloganları güzel bulan Vildan Kurşun da, “ Can taşıyoruz. Herkes dikkat etsin. ağzımızın tadı bozulmasın” diye konuştu.

Yediği şekerin amlabajında yazan ‘Yavaş olun hayatınızı solluyorsunuz. Geç gitmek hiç gitmemekten iyidir’ sloganları okuyan Sevda Göçer de, “Keşke herkes bu sloganlarda yazılı şeyleri düşünerek aracına binip yola çıksa” şeklinde konuştu.