Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye’nin 9. Koordinasyon Komitesi toplantısı, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde gerçekleştirildi.
Sakin şehir Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, 9. Koordinasyon Komitesi toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Türkiye Koordinatörü ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Cittaslow Halfeti temsilcisi Nihat Özdal, Yenipazar temsilcisi Sevil Terzioğlu, Yeniboğaziçi temsilcisi Meryem Dalkıran ve CittaslowTeknik Koordinatörü Bülent Köstem katıldı.
Halfeti’nin batık Savaşan Köyü’ndeki mağarada gerçekleşen toplantının ardından konuşan Cittaslow Türkiye Koordinatörü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantı hakkında bilgiler aktardı. Soyer, "Türkiye’deki kentlerin ortak bir dil oluşturmaları ve Sakin Şehirlerin belirlenen konularda ortak hareket etmeleri gerektiğini konuştuk. Özellikle yerel üreticinin geliştirilmesi için her kentin üretici pazarı açması, bunun için eğitim programları hazırlanmasına karar verdik. Kentlerin ortak bir kimliğe sahip olması ve ziyaretçilerin bir Sakin Şehir’de olduklarını farketmeleri için yönlendirme tabelalarının ortak olmasını kararlaştırdık. Ev pansiyonculuğunu geliştirmek için Seferihisar’da düzenlenen ev pansiyonculuğu eğitimlerinin bütün kentlerden katılımcılarla tekrar edilmesine planladık. Sakin şehir felsefesinin İstanbul’da tanıtılabilmesi için ortak bir pazar ya da festival düzenlenmesi için hazırlıklar başlatıldı. Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum” dedi.