Adana’da, 3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali başladı. Festival, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de rol aldığı “Görüş Günü” adlı kısa filmin galası ile başladı.

Çukurova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nin üçüncüsü Türk şiirinin önemli ismi Ataol Behramoğlu’nun Onur Konuğu olarak katıldığı, başrolünü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in oynadığı, Ayça Öztorun’un senaryosunu yazdığı, Fatih Koca’nın yönettiği Görüş Günü adlı kısa film gösterimi ile başladı.

Görüş Günü’nün gösteriminden sonra film ekibine plaket ve çiçek veren Başkan Çetin, “Adana’yı, Çukurova’yı bir kültür, sanat ve festivaller kenti yapmaya çalışıyoruz. Olağan belediyecilik faaliyetleri her zaman yapılır, bunlar zaten bizim görevimizdir. Ama bununla yetinmez Çukurovalı. Bu sebeple kültür ve sanat anlamındaki çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Görüş Günü adlı kısa filmin, çeşitli film festivallerine katılacağını belirten Çetin, “Yakın tarihlerde Berlin ve Viyana film festivalleri var. Görüş Günü filmimiz, bu festivallere katılacak. İnanıyorum ki bu festivallerden güzel ödüllerle de dönecektir” dedi.

Başkan Çetin, sanata ve sanatçıya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, “Bir yerel yönetici olarak söylüyorum. Orhan Kemal’in deyimiyle çok büyük sanatçılar yetiştirmiştir bu bereketli topraklar. Adana’nın, Çukurova’nın değerlerine sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.