TRABZON (AA) - Gugulumdakiler Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini "Herkes Oyuncu" isimli oyunla açacak.

Gazeteci ve tiyatrocu Şükrü Üçüncü'nün kaleme aldığı ve Tamer Küçük'ün yönettiği "Herkes Oyuncu" isimli oyun 16 Kasım Perşembe günü saat 20.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Hüseyin Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Kübra Genç, Mahmut Mutaf, Şükrü Üçüncü, Murat Küçük, Asena Öztürk, Oğuzhan Yılmaz, Aslan Kar, Rüya Akgül ve Adem Kılıç'ın rol aldığı oyunda, Ömer Arslan teknik danışman, Elvan Hayali Demirci kostüm ve makyaj, dekor sanat ekibi ile ses ve ışık, Gamze Öztürk, Mahmut Can Mutaf ve Betül Özer, reji asistanlığında ise Yasemin Mısır yer alıyor.

Yeni sezonda gençlere önem verdiklerini belirten oyun yönetmeni Küçük, çok farklı bir oyun ile perdeleri açacaklarını ifade etti.

Tiyatroyu gençlerle buluşturmayı hedeflediklerini aktaran Küçük, "Bu nedenle kadromuzu daha da gençleştirmek ve bölge sanatına yeni yüzler kazandırmak için yeni yeteneklere fırsat verdik." ifadelerini kullandı.

Oyunun yazarı Şükrü Üçüncü de oyunun senaryosunda Trabzon, İstanbul ve Ankara'daki asayiş olaylarından esinlendiğini belirtti.

Üçüncü, "Uzun süre polis adliye muhabiri olarak bu kente çalışıyorum. Gazetecilik dışında tiyatro oyuncusu olarak da Gugulumdakiler Tiyatrosu ile sahnelere çıkmaktayım. Polis ve jandarma karakollarında meydana gelen asayiş olaylarını güldürü biçiminde sahneye koyarak bir komedya ortaya çıkardık. Umudumuz ise oyunu izleyen sanatseverlerin sahneden memnun olarak ayrılması." ifadelerine yer verdi.