Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yol yapımında gerekli mıcır, araç alımı, kamulaştırma, trafiği rahatlama amacıyla köprü yatırımı ve diğer yatırımların harcamalarında kullanılmak üzere bankalara 110 milyon TL borçlanma sağlanmasını öngören teklif, komisyonlara havale edildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı meclis toplantısı, Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerine göre, yol yapımında gerekli mıcır, araç alımı, kamulaştırma, rafiği rahatlatma amacıyla köprü ve diğer yatırımların harcamalarında, cari harcamalar ile diğer harcamalarda kullanılmak üzere İller Bankası, resmi veya özel bankalardan 110 milyon TL krediyi en fazla 84 aya kadar vadeli almak için Başkan Hüseyin Sözlü’nün yetkilendirilmesi görüşüldü. Teklif, meclis üyeleri tarafından görüşülmek üzere Plan, Bütçe, Kanunlar ve Sosyal Hizmetler Komisyonları’na havale edildi.
Başka bir gündem maddesinde ise Horizon 2020 projesi görüşüldü. Avrupa’da ulaşım yoğunluğunu azaltma, verimliliğini artırma kapsamında imzalanacak sözleşme için Büyükşehir Belediye Başkanı’nı temsilen Genel Sekreter Şaban Acar’ın gösterilmesi teklif edildi. Proje için hesap açma ve para aktarımı için ise Mali Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Hakan Aslan’ın yetkilendirilmesi teklif edildi. Teklifler görüşülmek üzere Plan, Bütçe ve Kanunlar Komisyonu’na havale edildi.