Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, 2016 yılında çağrıya çıkılacak programlar hakkında Başkan Salih Zeki Murzioğlu’nu bilgilendirdi

KOBİ’YE 1 MİLYON TL DESTEK

Çağrıya çıkılacak programlarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunduğunu belirten Ahmet Dursunoğlu, program kapsamında, KOBİ’ler için KOBİ-GEL adı altında KOBİ Gelişim Destek Programı’nın açılacağını belirterek, “2016 yılı başında çağrıya çıkılacak KOBİ-GEL Destek Programı kapsamında KOBİ’lerin yapacağı yatırımlara 300 bin TL’si hibe ve 700 bin TL faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL destek sağlanacak. Ayrıca, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’na göre, yeni girişimcilere KOSGEB tarafından verilen 30 bin TL hibe ve 70 TL faizsiz destek miktarı faizsiz destek miktarı 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz destek olmak üzere 150 bin TL’ye çıkartıldı. Öte yandan, Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde esnafımıza 30 bin TL faizsiz kredi sağlanacak. Hala hazırda KOSGEB’den destek almamış ve 2015 yılında sarkmış kredi borcu olmayan esnafımız, KOSGEB’den yazı alarak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kanalıyla bu krediden yararlanabilecekler” dedi.

BAŞKAN MURZİOĞLU’NDAN KOBİ’LERE ÇAĞRI

Ardından söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, ülke kalkınmasında KOSGEB'nin önemli bir misyonu olduğunu belirtti. Samsun'a hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlarının büyük önem taşıdığına dikkati çeken Murzioğlu, “KOSGEB, devletimizin veren elidir. KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerimizin KOSGEB'in sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerekmektedir. Tanıma uyan tüm KOBİ’lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.