Trabzon Adalet Sarayı önünde toplanan Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi çok sayıda kadın avukat, kadına yönelik şiddeti, istismarı ve tecavüz olaylarını basın açıklamasıyla kınadı.
Basın açıklamasına erkek avukatlar da destek verirken, Trabzon Kadın Hakları Komisyonu adına bir konuşma yapan Av. Sibel Suiçmez, "Mersin’de katledilen Özgecan, bu ülkede kadın olduğu için yok edilmeye çalışılan ilk kadın olmadığı gibi ne yazık ki son kadın da olmayacaktır" dedi.
Av. Suiçmez, devletin atacağı adımlarla kadınlara bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Avrupa konseyi İstanbul sözleşmesine ve ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna rağmen ülkemizde kadına karşı şiddetin artmasının nedenleri vardır ve sorgulanması gereken de budur. Bu bize yapılan yasal düzenlemelerin tek başına yeterli olmadığını, devletin bu konuya yönelik yeterli ciddiyette çalışmalar yapmadığını, devletin kadının insan haklarının sağlanması ve kullanılması konusunda samimi olmadığını göstermektedir. Artık devlet kadına bakış açısını değiştirmeli, kadının özgürlük alanlarını devlet belirlememeli ve kadına birey olma hakkını kullanacak alan sağlamalıdır. Komisyon olarak şehrimizde de artarak yaşanan kadın şiddeti ve istismarı ile tecavüzleri karşısında sessiz kalmayacağız. Kadının insan haklarının sağlanmasının takipçisi olacağımızı belirtir, kadının özgürleşmesini sağlayacak her türlü yasal düzenlemenin talepkarı olacağımızı ve bu yöndeki talebimizin ısrarla takipçisi olacağımızı belirtiriz” dedi.