TED Rönesans Koleji öğrencileri ve öğretmenleri ‘Toplum Hizmetleri Projesi’ kapsamında Kamboçya’daki bir yetimhaneyle iletişime geçerek Türkiye ile Kamboçya arasında bir ‘Eğitim Köprüsü’ kurmayı planlıyor.
TED Rönesans Koleji’nde, sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda düzenlenen etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrenciler “yaşama” uluslararası standartlarda hazırlanıyor. Bir başka deyişle bu okulda çocuklar, “dünya vatandaşı” olarak yetiştiriliyor.
Türk Eğitim Derneği (TED) ve Rönesans Eğitim Vakfı (REV) işbirliğiyle kurulan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen TED Rönesans Koleji, bu yıl adından hep “ilk”lerle söz ettirdi. Kolej, eğitime başladığı bu ilk yarıyıl dönemini aldığı akreditasyon onayı, gerçekleştirdiği eğitim programlarıyla dolu dolu geçirdi.
Çocukların uzun bir eğitim sürecinin sonunda hayata atıldıklarında onları bekleyen pek çok duruma hazırlıklı olmalarının çok büyük önem taşıdığı gerçeğinden yola çıkan TED Rönesans Koleji’nde, öğrencilerin kendi değerlerini, dünya görüşlerini ve vizyonlarını oluşturabilmelerine yön vermek için “Yaşam Becerileri ve Değerler Eğitimi” olarak adlandırılan bir program uygulanmaya başlandı.
TED Rönesans Koleji’nde öğrencilerin çok yönlü desteklenmesinin birincil hedef olarak seçildiğine dikkati çeken TED Rönesans Koleji Müdürü ve Pedagog İpek Ak, uygulanan programla ilgili şu bilgileri verdi:
“Quest Programı, 1970’li yıllarda Stanford Üniversitesi bünyesinde akademik program haline getirilen sosyal ve duygusal beceriler geliştirme ve karakter oluşturma programıdır. 1982 yılında Dünya Gençlik Vakfı tarafından dünyaya sunulmuştur. UNICEF, WHO, CASEL ve diğer uzman kurumların yaptığı araştırmalar ile dünyanın en iyi programlarından biri olarak onaylanmıştır. Program sadece eğitici eğitimi almış öğretmenler tarafından uygulanır. Okulun tüm öğretmen ve yöneticilerinin eğitim almaları ve velilerin işbirliği, öğrencilerimizin yaşam içerisinde başarılı ve mutlu olmalarını sağlayacak bu programın başarısını büyük ölçüde artırmaktadır.”
TÜRKİYE’DEN KAMBOÇYA’YA UZANAN MİNİK ELLER
Kapalı ve açık alanları ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli tüm olanakları sunan kolejde, eğitim, spor, sanat ve etkinlik iç içe tasarlandı. Söz konusu geniş alanları etkin bir şekilde kullanan okul yönetimi, eğitim-öğretime başladığı ilk yarıyıla çok sayıda etkinliği ve toplum hizmeti çalışmasını da sığdırmayı başardı.
TED Rönesans Koleji öğrencileri ve öğretmenleri ‘Toplum Hizmetleri Projesi’ kapsamında Kamboçya’daki bir yetimhaneyle iletişime geçerek Türkiye ile Kamboçya arasında bir ‘Eğitim Köprüsü’ kurmayı planlıyor. Proje erken yaşta sosyal sorumluluk projeleri ile tanışmak ve dünya vatandaşı olmak anlamında da kolej öğrencilerine katkı sağlamayı hedefliyor.
DİJİTAL AÇILIMLI KÜTÜPHANE
İlk eğitim- öğretim yarıyılını tamamlayan TED Rönesans Koleji, okulun yayın organı “TEDALKIŞ”ın ilk sayısını da yayımladı. Derginin ilk sayısında öğrencilerin, tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen’le ve “Bilinmeyen Atatürk ve Tanınmayan Ailesi” kitabının yazarı Yavuz Gölbaşı ile yaptıkları röportajlar dikkati çekti.
Kolej, WEB sayfasındaki Kütüphane E-Bülteni ile de, okulun kütüphanesindeki materyaller hakkında detaylı bilgi aktarırken, kütüphane otomasyon programıyla öğrencilerin dijital ortamda kaynak taraması yapmasına sağlıyor.
VELİLERE YÖNELİK SEMİNERLER
Öğrencilerinin okul başarılarında ve yaşama hazırlanmalarında velilerin işbirliğinin de en az eğitim-öğretim kadar önem taşıdığına inanan TED Rönesans Koleji, bu amaçla zaman zaman velilerle de ortak çalışmalara imza atıyor ve bu amaçla seminerler düzenliyor.
TED Rönesans Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’nün yaptığı ‘Ön Ergenlik’ ve ‘Sınırlar ve Olumlu Disiplin Yöntemleri’ seminerleri dışında Kolejde, Prof. Dr. Acar Baltaş’ın “Potansiyelini Hayata Yansıtan Çocuklar”, Prof. Dr. Nermin Çelen’in de “Dijital Çağda Anne Baba Olma” başlıklı seminerleri büyük ilgi gördü. Sunumların ardından yapılan anketlerden, katılan velilerin yüzde 90’ının verimli ve yerinde bulduklarını ifade ettikleri seminerlerin artırılarak sürdürülmesini istedikleri sonucu çıktı.
Randevulu bir sistemle veli toplantılarının gerçekleştirilmesi ile ilgili memnuniyetlerin ölçülmesi amacıyla düzenlenen anketler de, ortalama yüzde 85’e varan oranlarla velilerin, TED Rönesans Koleji’nin kendileriyle kurduğu iletişim modelinin devamını istediklerini ortaya koydu.
TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR
Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı, bilimsel düşünen ve yaratıcı çözümler sunan, sosyal sorumluluk bilincine sahip, en az bir yabancı dili etkili bir şekilde kullanan, özgüveni yüksek, her alanda geleceğin lider vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen TED Rönesans Koleji, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarını da sürdürüyor. Bu kapsamdaki ilk etkinlik ise 15 Şubat Pazar günü Küçükyalı’daki TED Rönesans Koleji’nde düzenlenecek olan “Tanıtım Günü”… Okul Müdürü İpek Ak’ın ve okul öncesi, ilkokul ve ortaokul bölümleri müdür yardımcılarının yapacakları interaktif sunumlar sırasında katılımcılar, tüm akademik ve idari kadroyu da tanıma fırsatı bulacaklar. Okulla ilgili video ve çeşitli görsellerle zenginleştirilen sunumdan sonra velilerle birlikte çıkılacak turda da bölümler gezilerek bilgi verilecek.
LEED ALTIN SERTİFİKALI İLK ÖZEL OKUL
Türkiye’de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji’nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.
Anasınıfından itibaren 6. sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu.