Ordu Büyükşehir Belediyesinin sosyal projelerinden biri olan Ünye Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Hayata geçirilen projeyle birlikte, vatandaşların el becerilerini geliştirip el emeği ürünlerini sergileyebileceği, farklı sosyal organizasyonlar yapabileceği, sportif faaliyetlerde bulunabileceği ve çocukların gönüllerince oynayıp rahat nefes alabileceği çok amaçlı bir yaşam alanı ortaya çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından, Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programına Başkan Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Fevzi Çakmak Sosyal Tesislerini kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Böyle bir projeyi hayata geçirmekten son derece mutluyuz. 600 metrekaresi kapalı alan olan projemiz kapsamında, sosyal tesis binası, çocuklar için oyun parkı, spor alanları, kamelyalar, oturma grupları ve peyzaj donatı elemanları yapılacak. Sosyal tesis binamızda kafeterya, bilgisayar dersliği, kurs alanı, sergi alanları ve çok amaçlı salon yer alıyor. Biz bugün söz verdiğimiz bir eseri daha sizlerin hizmetine sunuyoruz” dedi.

“Ünye bizim siyasette ilk gözağrımız”

Ünye ilçesine son 3 yılda büyük bir yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, “Ünye ilçemiz, bizim siyasetteki ilk göz ağrımızdır. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla birlikte burada yaptığımız açılış da bunun göstergesidir” dedi. Büyükşehir olmadan önce, Ünye’de 1 km dahi sıcak asfaltın olmadığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir olmadan önce ilçemizde hiç sıcak asfalt yoktu. Ulaşım yatırımlarımız kapsamında 33 km sıcak asfalt ve 87 km asfalt yol olmak üzere toplam 117 km asfalt yol inşa etmiş olup, 3 yılda yola yaptığımız yatırım 29 milyon TL’dir. Bu yıl sonu itibarıyla 14 ilçemize verdiğimiz asfalt sözünü yerine getireceğiz. Bu bölgelerimizdeki ekiplerimizi de Ekim ayı itibarıyla Ünye’ye getirerek burada çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

Ünye Belediyesinin yıllık bütçesinin 80 milyon TL olduğunu, İl Özel İdare döneminde Ünye’ye ayrılan yıllık ödeneğin 5 milyon TL iken, bugün itibarıyla 3 yılda 75 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Ünye ilçemiz bizim siyasetteki ilk göz ağrımızdır. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla birlikte burada yaptığımız açılış da bunun göstergesidir” açıklamasında bulundu.

Başkan Çamyar: “Hayaldi gerçek oldu”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada, geçmişte Destek Hizmetleri Müdürlüğünün şantiyesinin bulunduğu alanın çok şikâyet aldığını söyleyerek, “Biz de bu şikâyetlere karşılık ‘Yıkar temiz hâle getiririz’ demiştik. Başkanımız Enver Yılmaz’dan buraya bir sosyal tesis yapılması talebinde bulunduk ve kendisi verdiği sözü yerine getirdi. Hayaldi gerçek oldu. Öncelikle Başkanımız Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Fevzi Çakmak Mahallemizin sınırları içerisinde birçok yatırımı, ilerleyen zaman diliminde göreceğiz. Fevzi Çakmak, artık değişim ve dönüşümün adresi olacak. İmar planlamaları kapsamında, mahallemizde 350 dairelik sosyal konut da yer alacak. Biz Ünyemizin her tarafına dokunmaya devam edeceğiz. Ünye 21. yüzyıla kendini hazırlayan bir şehir olacak” diye konuştu.

Tören, protokolün katılımı ile açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi.