Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerini sektörün önde gelen firmalarıyla buluşturuyor.

ALKÜ bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği İstihdam ve Kariyer Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Sektörün önde gelen firmalarını öğrencileri ile bir araya getiren ALKÜ, 40’ı aşkın sektör temsilcisini ağırladı. Öğrencilerin kariyer yolunda önemli fırsatları yakalayabilecekleri ve önemli kuruluşlar ile buluşarak iş başvurusunda bulunabilecekleri etkinlikte iki gün boyunca konusunda uzman sektör temsilcileri de çeşitli konferanslar ve paneller düzenleyecekler. Katılımcı firmaların stand açarak öğrencilere kendilerini tanıttığı aynı zamanda insan kaynaklarını sağlamak adına etkin ve verimli bir çalışma yürüttüğü programın açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş ev sahipliği yaptı.

Açılış programına Rektör Yardımcısı Güneş’in yanı sıra ALKÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Gümüş, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Ü. Fatih Darıcık, Alanya SGK Müdürü Muharrem Kaya, Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayri Akın, ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya, Kamu Kurum ve Kuruluşları Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Güneş: “Alanya için turizm öncelikli ama yeterli değil”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, “Üniversiteler üç sacayağı üzerine oturuyor örneğin buradaki tripot gibi. Bu ayaklardan bir tanesini kaldırdığımızda ayakta durması mümkün değil. Üniversiteler de bu şekilde üç temel yapı üzerinde duruyor. Bunlardan bir tanesi öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve dört yıl sonra iyi bir eğitim vererek hayata hazırlamak. İkincisi nedir peki? Araştırma yapmak Üniversiteler aynı zamanda araştırma merkezleridir. Öğretim üyelerimiz araştırma yapacaklar, teknoloji geliştirecekler, ilime bilime katkı sağlayacaklar. Üçüncü ayağı ise topluma hizmet ederek bulunduğu şehrin ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda insanına hizmet etmektir. İşte bugün bizler üniversite olarak işveren ile öğrencilerimizi bir araya getirerek her iki tarafın birbirini tanımalarına ve iletişime geçmelerine vesile olduk” dedi.

Normal şartlarda insan kaynaklarından yöneticilere ulaşmakta zorluk çekebilecek öğrencilerin bu etkinlik vasıtasıyla konusunda uzman şirket yetkilileri ile buluşarak kısa vadede staj, uzun vadede iş imkânının elde edildiğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Güneş, turizmin öncelikli olmasına karşın Alanya için yeterli olmadığını bunun için farklı bölgelerden teknoloji ağırlıklı şirketleri de etkinliğe davet ettiklerini dile getirdi.

Açılışın ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezerek katılımcılara Teşekkür Belgeleri’ni takdim etti.