1-7 Ekim “Emzirme Haftası” nedeniyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stant kurularak uzman doktorlar tarafından anne sütünün öneminden bahsedilerek, annelere sütün çocuklar üzerinde ki etkisi anlatılıyor.

Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan, anne sütünün çocuklar üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, gelecek nesillerde ki birçok hastalığın önüne geçilmesi açısından ilk iki yıl çocukların anne sütünü içmeleri gerektiğini vurguladı.

Mesut Turan özellikle gelecekte büyük sorunlar arasından yer alacak olan obezitenin doğru anne sütü kullanımı ile çözülebileceğini söyledi.

Mesut Turan açıklamasında şunları söyledi; “Ekim Ayı’nın ilk haftası Emzirme Haftası olarak bakanlığımız ve dünya sağlık örgütü tarafından belirlenmiş. Bildiğiniz gibi sağlıklı çocuklar, sağlıklı nesiller için anne sütü çok önemli. Biz de bu konu çok önemsiyoruz. Bebeklerimize ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini istiyoruz. 6 aydan 2 yaşına kadar anne sütü ile birlikte ek gıda öneriyoruz. Çünkü anne sütü bebek için, çocuk için eşsiz bir gıdadır, eşsiz bir besin değeridir. Özellikle sağlıklı bebekler, sağlıklı nesiller için anne sağlığı için anne sütünü biz öneriyoruz. Çünkü gelecek nesiller bizi obez çocuklarla meşgul edecek. Dengeli anne sütü ile beslenen çocuklarda ileride obezite çok fazla gözükmüyor. Çocuklarda aynı zamanda beslenme, büyüme dengeli bir şekilde oluyor. Annelerin sağlığı açısından bu çok önemli çünkü emziren annelerde bir takım meme kanserleri, rahim kanserleri gibi bunlar daha az görülüyor emzirdiği zaman. Biz anne sütünü ilk 6 ay sade,6 aydan sonra iki yaşına kadar da ek gıda ile tüm annelerimize anne adaylarımıza bebeklerine vermelerini istiyoruz."

Daha sonra açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Dehmen; “Bu hafta içerisinde ve ayrıca yıl boyunca emzirme eğitimlerimizi veriyoruz burada. Tüm anneler çocuklarını iki yaşına kadar emzirsin istiyoruz. Anne sütünün önemini az çok hepimiz biliyoruz” dedi.

Kurulan stantta uzman doktorlar tarafından bilgilendirme broşürleri dağıtılıyor ve annelerle bire bir görüşülerek anne sütünün çocuklar üzerinden etkisinden bahsediliyor" dedi.

Standın tanıtım programına Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanları ve anneler katıldı.