Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli İlçesine bağlı Adala Mahallesi’nde içme suyu sondaj çalışması gerçekleştirdi. Çalışmanın başarılı olduğu ifade edilirken, gerekli analizler yapıldıktan sonra mahalleye su verileceği belirtildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı ekipleri, Salihli İlçesi Adala Mahallesi’nde içme suyu sondaj çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Nurettin Aytekin, Adala’nın yıllardır içme suyu sorunu olduğunu belirtti. 124 metre derinlikte açılan kuyudan saniyede 10 litre su verilebileceğini belirten Aytekin, “Adala Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar uzun yıllardan beri su problemi olduğunu belirttiler. Biz de Adala Mahallesini programımıza dahil ederek, mahalleye yeni bir alternatif oluşturduk. Sondaj çalışmalarımız başarılı sonuçlandı. Bundan sonraki süreçte, suyun içerisindeki mineraller test edilerek sağlığa uygunluğu analiz edilecek. Sonuçların başarılı olması durumunda mahallemizin içme suyu sorununu bitireceğiz” dedi.
İçme suyu sondajlarından alınan numunelerin İstanbul Atom Enerjisi Kurumu ve İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda testlere tabi tutulduğunu belirten Daire Başkanı Nurettin Aytekin, “Önemli olan vatandaşlarımıza kaliteli ve sağlıklı su içirebilmek. Bu yüzden gerekli testlerden aldığımız sonuçlara göre, suyu mahallelerimizin kullanımına sunuyoruz. İnşallah Adala Mahallemize de mevcut içme suyundan daha kaliteli bir içme suyu hizmeti sağlayacağız” diye konuştu.